Työkalut goes digital

Juha Tavi kertoo, kuinka Hilti kehittää digitaalisia palveluitaan

Työkalut goes digital

Digitaalisuus osana kaikkea kehitystyötä

Työkalut goes digital

Monilla meistä on ranteessa älykello, joka seuraa jatkuvasti liikkumistamme ja tallentaa juoksulenkkimme tiedot pilvipalveluun. Tarkkaileeko jääkaappisi omaa sisältöään ja ehdottaa (tai jopa tilaa puolestasi) ruokatarvikkeita? Oletko jo asentanut kotiisi älykkään termostaatin, joka sopeutuu automaattisesti perheesi tapoihin ja hallitsee eri huoneissa olevia älylamppuja? Jos jokin edellä mainituista kuulostaa tutulta, niin Internet of Things on sinulle jo arkipäivää. Ja vaikka et käyttäisikään näitä sovelluksia aktiivisesti (tai suhtaudut niihin skeptisesti), olet todennäköisesti kuitenkin ainakin kuullut näistä uusista digitaalisista ratkaisuista.

Digitaalisista ratkaisuista on väistämättä tulossa yhä keskeisempi osa elämäämme, niin kotona kuin työpaikallakin. Haluamme tai emme, tarkoittaa tämän kehityksen huomiotta jättäminen vääjäämättä kehityksen kelkasta putoamista. Miten me Hiltillä olemme reagoineet tähän kehitykseen?

1) Kaluston seuranta – Hilti ON!Track auttaa asiakkaitamme hallitsemaan työkalujaan ja muuta kalustoaan tehokkaasti ja valmistajasta riippumatta.

2) Työkalujen tunnistus – Hilti Connect -sovelluksen avulla asiakkaamme voivat tunnistaa Hilti-työkaluja ja hallita niihin liittyviä palveluita, kuten huoltoja.

3) Työkalujen hallinta – Kehitämme työkaluja, jotka integroituvat osaksi esimerkiksi Hiltin verkkosivuja ja tuotetietokantaa. Näin kaikki asiakkaidemme tarvitsemat tiedot ovat aina heidän käytettävissään, mikä nopeuttaa ja tehostaa työskentelyä.

 

Olethan kokeillut jo näitä digitaalisia palveluita?

Työkalut goes digital

Miltä Hiltin digitaaliset ratkaisut sitten todellisuudessa näyttävät? Tällä hetkellä Hilti tarjoaa jo 2 hyvää esimerkkiä digitaalisuuden hyödyntämisestä: ON!Trackin ja Hilti Connect -sovelluksen.

Vuonna 2015 esitelty On!Track on mullistava kalustonhallintaratkaisu, jonka avulla voidaan seurata kaikkia työkaluja, kalustoa, tarvikkeita tai esimerkiksi pitää huolta, että kalustolle tarpeelliset sertifikaatit ovat ajantasaisia. Jos tavaraan voidaan kiinnittää pieni ja kestävä tunnistetarra, sitä voidaan myös seurata On!Trackin avulla. Tarjoamamme pilvipohjaisen järjestelmän ansiosta asiakkaat voivat hallita ja siirtää kalustoaan käyttäen helppoa sovellusta älypuhelimellaan. Hiltin palveluun kuuluu tietenkin myös asiantunteva tuotetuki, joka kattaa paitsi tunnisteiden asentamisen ja tilin luomisen, mutta myös loppukäyttäjien koulutuksen. Asiakkaamme kertovat säästäneensä tuhansia euroja ON!Trackin ansiosta ja että se maksaa itsensä takaisin muutamassa kuukaudessa.

Kesäkuussa 2017 esittelimme uusimman digitaalisen ratkasumme: Hilti Connect-sovelluksen. Sen avulla asiakkaamme voivat hallita Hilti-työkalujaan älypuhelimellaan. Sovellus kertoo laitteen iän, tyypin, historian ja huollot. Sovelluksen kautta löytyvät myös laitteen asianmukaiset käyttöohjeet ja laitteeseen olennaisesti liittyvät lisävarusteet ja tarvikkeet. Tunnistaminen onnistuu joko laitteen yksilöllisen sarjanumeron tai etäluettavan tunnisteen avulla. Olemme jonkin aikaa varustaneet uudet tuotteemme jo tehtaalla NFC-tunnistein sekä lisänneet jo olemassa oleviin laitteisiimme tunnistetarran, kun työkalu on käynyt huollossamme. Sovellus siis pystyy tunnistamaan laitteen myös jopa niissä tapauksissa kun varsinainen sarjanumero on kulunut lukukelvottomaksi.

Henkilökohtaisesti odotan innolla Connect-sovelluksen yleistymistä,  koska se helpottaa huomattavasti työmailla raskaaseen työhön käytettävien työkalujen tunnistusta.

Kolmas kehityksen digitaalisen kehityksen suunta on työkalujen hallintaan liittyvät ominaisuudet, joka voi tarkoittaa sitä, että laite itsessään tietää mitä siltä odotetaan perustuen tietoverkon välityksellä saamaansa dataan. Tämä kehitys ei vielä ole löytänyt varsinaista muotoaan, mutta jo nyt markkinoilla on näkyvillä ensimmäisiä esiasteita aikaisempaa älykkäämmistä sähkötyökaluista. Jatkossa voi hyvinkin olla, että iskevä muuterinväännin tietää BIM-malliin perustuen tietyssä kohdassa käytettävän ankkurin vaatimukset ja osaa sen perusteella kiristää ankkurin oikein. Tai kriittisiin kiinnityksiin hyödynnettävä laite voi milloin tahansa antaa raportin tekemistään kiinnityksistä ja niiden toteutumisesta asetettujen määritelmien mukaisesti. Laitteet voivat jatkossa kertoa entistä paremmin, miten työvaihe on toteutettu ja auttaa entistä laadukkaamman rakentamisen kehittämisessä.

Me Hiltillä pyrimme aina varmistamaan, että voimme tarjota alan parhaita ja innovatiivisimpia tuotteita ja parasta palvelua, joten luonnollisesti jatkamme uusimpien teknologioiden kehittämistä. Näyttää, että vain mielikuvitus on niiden soveltamisessa rajana!

Juha Tavi
Hilti (Suomi) Oy

Jaa