Yhdistettävyys ja työkalut ovat erinomaiset kumppanit

Yhdistettävyys ja työkalut ovat erinomaiset kumppanit

Yhdistettävyys. Se on sana, joka tällä hetkellä näyttää liittyvän kaikkeen uuteen teknologiaan ja josta on muodostumassa yksi tärkeimmistä eduista esineiden internetin (IoT) hyödyntämisessä. Olemme nähneet, kuinka IoT muuttaa rakennusalaa laajalti, eikä ole salaisuus, että älykkäät tuotteet määrittelevät asiakaskokemuksen uudelleen.

Miksi siis yhdistettävyys ja työkalut ovat niin erinomainen työpari? Entä mitä tämä merkitsee rakennusalalle?

Miksi yhdistettävyys on niin tärkeää?

Kuvitellaanpa, jos kaikki boilerit, venttiilit ja muut laitteet liitetään internetiin, kaikki tiedot voidaan keskittää yhteen paikkaan. Tällä tavoin huoltoinsinööri saa selkeän yleiskuvan kaikista olennaisista tiedoista sen sijaan, että hänen olisi tarkistettava kaikki yksittäiset lokit. Tämä menetelmä mahdollistaa ennakoivan ylläpidon (mahdollisten ongelmien ennakointi) reaktiivisen tai ennaltaehkäisevän ylläpidon sijaan (säännöllinen ylläpito todennäköisten vikatilanteiden ehkäisemiseksi).

Tunnistamalla nämä mahdolliset ongelmat säästetään rahaa, joka muuten olisi käytetty osien vaihtoihin sekä käyttökatkoksien ja mahdollisten tulevien vahinkojen korjaamiseen. Yhdistettävien työkalujen kohdalla asia on täsmälleen samoin.

Hyvä yhteistyö tuottaa hyviä tuloksia.

Esineiden internet on konseptina täysin looginen: yhdistettävät työkalut säästävät aikaa ja lisäävät tuottavuutta, mikä puolestaan voi parantaa yrityksen tulosta. Piileekö tässä joku ongelma? Ei. Kuten useimpien innovaatioiden kohdalla haasteina ovat lähinnä käyttöönoton hinta ja digitaalisten työtapojen muutokset. Pitkällä aikavälillä yllä mainitut hyödyt kuitenkin menevät niiden edelle.

Miltä yhdistettävät työkalut sitten näyttävät todellisuudessa? 

Hilti Connect -sovellus

Hiljattain päivitetty ilmainen Hilti Connect -sovellus on vain yksi tapa, jolla hyödynnämme IoT:tä Hiltin laitteissa ja ohjelmistoissa. Suorien asiakassuhteidemme ansiosta voimme tarjota välittömän pääsyn ainutlaatuisiin työkalutietoihin auttaaksemme asiakkaita tekemään tietoon perustuvia päätöksiä työmailla. Yksi niistä on työkalujen tunnistus. Asiakas saa muutamassa sekunnissa selville tuotteen iän, tyypin, historian ja huollot, myös siinä tapauksessa, että tunnistenumero on poistettu. Tämä on erinomainen esimerkki siitä, miten esineiden internet ja älykkäät työkalut auttavat lisäämään tuottavuutta ja vähentämään työmaiden seisokkeja.

Lue lisää aiheesta Hilti Connect -sovellus -sivulta.

Yhdistettävät työkalut ovat lopuksi vain osa IoT:n isompaa kuvaa. Toimialaa mullistavat digitaalitekniikat kehittyvät jatkuvasti, ja vaikka rakennusalaa pidetään usein hitaana sopeutujana, muutosvauhdin myötä se on siirtymässä nopeasti kohti entistä digitalisoidumpaa tulevaisuutta. Rakennusala luo asumisen, sosiaalisen ja talouden infrastruktuurin, joka kattaa monia päivittäisen elämämme osa-alueita. Siksi rakennusalan on tärkeää pysyä mukana muiden teollisuudenalojen kehitystahdissa. Kehittyykö rakennusala mielestäsi digitaalisen teknologian kehittymisen mukana?

Kerre meille Facebookissa, mitä mieltä olet aiheesta!