Valitse poranteräsi oikein

Andy kertoo, kuinka oikeilla poranterillä säästää paljon aikaa ja rahaa

 akkutyökalujen tarvikkeet

Tällä viikolla Andy Abernethy Liverpoolin Hilti Myymälästä kertoo,
miten poranterien valinnalla voi säästää kallisarvoista aikaa.


"Kuinka paljon tuo poranterä maksaa?" Tämä on kysymys, jota minulta kysytään usein Hilti Myymälässä. Vastaukseni yllättää kuitenkin useimmat asiakkaat. Se on suurin piirtein seuraavanlainen.

Isossa-Britanniassa on eräs suosittu autoiluohjelma, josta on yllättäen apua poranterien valinnassa. Eräässä ohjelman jaksossa juontajat yrittivät tehdä tila-autosta urheiluauton ja saavuttaa tietyn kierrosajan. He kokeilivat erilaisia muutoksia autoon, muun muassa tehon lisäämistä, auton keventämistä, autoa tiehen painavan voiman lisäämistä ja iskunvaimennuksen parantamista. Parhaaseen tulokseen pienimmällä rahallisella panoksella päästiin kuitenkin vain vaihtamalla autoon paremmat renkaat. Ratkaisevaa on kohta, jossa auto koskettaa tietä, ja sama pätee poranteriin ja oikeastaan kaikkiin sähkötyökalujen tarvikkeisiin. 

Halvimpien mahdollisten poranterien käyttäminen hyvässä porakoneessa on sama kuin asentaisi nopeaan urheiluautoon tavallisen auton halparenkaat. Voimaa riittää kyllä, mutta koneesta ei saada irti parasta tehoa. Ja aivan kuten käytettäessä hyviä renkaita tavallisessa autossa myös sähkötyökalujen suorituskykyä voi parantaa käyttämällä laadukkaita tarvikkeita. Tiesitkö esimerkiksi, että tavallisiin poranteriin verrattuna TE-CX-poranterillä voi porata jopa 30 prosenttia enemmän reikiä akkutyökalun yhdellä latauksella ja että reiät valmistuvat 80 prosenttia nopeammin? Se tarkoittaa valtavaa ajan ja vaivan säästöä, ja aikahan on tunnetusti arvokkainta niin työssä kuin elämässä yleensä.

Ajan ja rahan säästön lisäksi laadukkaiden tarvikkeiden käyttäminen pidentää myös työkalujen käyttöikää:

A) koska työkalujen käyttöaika on lyhyempi kuin tavallisia tarvikkeita käytettäessä ja
B) koska työkaluja ei todennäköisesti tarvitse käyttää niin useasti äärirajoilla työn loppuun saattamiseksi.

Tämä vaikuttaa myös työntekijän terveyteen, sillä tällöin tärinälle altistumista ja pölyn muodostumista voidaan vähentää – ja kaikki hyötyvät! 

Tässä vaiheessa vastaustani useimmat ihmiset alkavat ymmärtää, mistä tavallisten ja laadukkaiden tarvikkeiden hintaero johtuu, mutta jotkut epäilevät yhä, voivatko laadukkaammat tarvikkeet maksaa itsensä takaisin käyttöikänsä aikana. Tutkimuksissa on todettu, että laadukkaat tarvikkeemme eivät pelkästään maksa itseään takaisin, vaan tarjoavat keskimäärin 30–50 prosenttia matalammat kustannukset käyttöiän ajalta kuin tavalliset tarvikkeet.

Siksi kysyn aina asiakkailta, haluavatko he panostaa kohtaan, jossa kumi kohtaa tien, vai haluavatko he heikentää urheiluautonsa suorituskykyä ja tuhlata rahaa huonolaatuisiin tarvikkeisiin. Minusta vastaus on itsestään selvä, mutta kerro oma mielipiteesi meille sosiaalisessa mediassa!

Jaa