Akkukoneteknologia

Enemmän kuin vallankumous - se on elämäntapa

Akkukoneteknologia kehittyy jatkuvasti. Nykyisin se on enemmän kuin pelkkä vallankumous, se on kokonainen elämäntapa.

Olemme tarkastelleet akkujen evoluutiota, joten nyt on oikea hetki poistaa mystisyys jännitteen ja ampeerituntien ympäriltä ja autamme sinua valitsemaan työkaluillesi juuri sopivat akut.

Poistamme mystisyyden jännitteen ja ampeerituntien ympäriltä

Nykyisin akkukonemarkkinoilla on tarjolla laaja valikoima työkaluja aina ruuvinvääntimistä, sahoista ja hiomakoneista yhdistelmävasaroihin, pölynimureihin ja moniin muihin laitteisiin. Jotta ne täyttäisivät eri työkalujen erilaiset tarpeet, tarjolla on useita erilaisia akkuperheitä. Niiden määrittävät tekijät ovat jännite, esimerkiksi 12V, 22V ja/tai 36V, ja ampeerituntikapasiteetti (Ah), esimerkiksi 2,6 Ah, 5,2 Ah ja/tai 8,0 Ah.

Mitä nämä numerot sitten tarkoittavat ja mistä voit tietää, mikä akun virtateho todella on? 

Virtateho tarkoittaa, kuinka paljon akkuun on tallennettu energiaa. Tämä teho ilmaistaan usein wattitunteina (Wh). Wattitunti on akun tarjoama jännite (V) kerrottuna sillä, kuinka paljon virtaa (Ah) akku voi tarjota jonkin aikaa (yleensä tunteina). 

Akun Wh-laskuri

Akun Wh-laskuri

Tässä konkreettinen esimerkki: Eri jänniteluokkien vertailu on melkein sama kuin kahden auton vertailu: 1,6 litran auto on tehokkaampi kuin 1,2 litran auto. Sama koskee akkuja - mitä korkeampi jännite, sen tehokkaampi ja kestävämpi akku.

Palataksemme tähän autovertailuun, amppeeritunteja (yleensä pienempi luku akussa, esim. 2.6, 5.2 ja 8.0 Ah) voidaan verrata polttoainetankin kokoon. Mitä enemmän polttoainetta tankkiin mahtuu, sitä enemmän kilometrejä autolla voi ajaa. Rakennusalan termeillä sanottuna, sitä enemmän reikiä voit porata tai tehdä leikkauksia.

Voisikin ajatella, että näiden numeroiden vertaaminen toisiinsa tarjoaisi hyvän tavan verrata markkinoilla olevien akkujen tehokkuutta. Valitettavasti asia ei aina ole niin yksinkertainen. On kuitenkin olemassa nopea ja helppo laskelma, jonka avulla voit vertailla erilaisia akkuja paremmin. Kuten sanottu, yleinen tapa verrata akun suorituskykyä on kertoa jännite ampeeritunneilla. Näin saat selville akun kokonaiskapasiteetin. Tämä arvo kirjoitetaan usein myös akkujen tunnisteeseen ja merkitään yksikkönä Wh (wattia tunnissa), esimerkiksi:

battery calculator

Kuten näet, kaikissa akuissa on eri jännite, mutta joissakin vaikuttaa olevan vähemmän energiaa kuin muissa. Juuri kokonaiskapasiteetti määrittää, montako reikää voit porata yhdellä latauksella.

Kuinka valita oikea akku työkaluillesi?

Kun ymmärrät virtakapasiteetin ja akun turvallisuuden, seuraavaksi on vuorossa sovellus. Jotkut niistä ovat vaativampia kuin toiset, joten kaikki riippuu tarpeistasi.

Ottamalla huomioon kaikki kolme tekijää voit valita oikea akkutyökalun sen mukaan, mikä sinulle on tärkeämpää: akun paino vai työskentelyaika. Hyvä uutinen on, että Hiltillä on useita työkaluja ja akkuja, jotka sopivat juuri sinun käyttötarkoituksiisi. Hiltin akkutyökaluissa käytetty innovatiivinen teknologia takaa parhaan suorituskyvyn ja luotettavuuden ja keskittyy terveyteen ja turvallisuuteen. 

Hiltin Make It Fit -valitsimen avulla voit valita ja verrata työkaluja, akkuja ja lisävarusteita laajasta akkutyökaluvalikoimastamme juuri omiin tarpeisiisi. Tiedämme, että aika on rahaa. Tämä vaihtoehto takaa, että voit valita tarvitsemasi tuotteet, kuten oikean määrän akkuja, hetkessä ja tilata ne suoraan verkosta juuri omien vaatimustesi mukaan. 

Entä sitten 22 V akut?

22 V akku toimii kaikkien uusien ja vanhempien Hiltin akkutoimisten työkalujen kanssa, joten asiakkaat voivat siirtyä saumattomasti uusiin Hilti-työkaluihin.  Haluamme helpottaa elämääsi, ja tämä kevyempi ja kompaktimpi yleisakku, joka tarjoaa saman tehon ja ulottuvuuden, auttaa tässä. 

Emme voi puhua 22 V akuista mainitsematta uutta huippuluokan B22 8.0 -akkuamme. Tämä akku tarjoaa paljon enemmän käyttöaikaa ja lisätehoa haastaviin ja sarjallisiin tehtäviin kuin B22 5.2. Se sopii kaikkiin Hiltin 22 V -työkaluihin. Yksinkertaisesti sanottuna: saat paljon enemmän irti akkusahastasi, -porastasi ja -vääntimestäsi: voit lisätä tuottavuuttasi ja vähentää työn seisauksia.  Ja B22 4.0 -akun loisto-ominaisuuksina ovat tehokkuus, kevyt paino sekä kompakti koko, joiden ansiosta sillä pystyy työskentelemään ahtaimmissakin paikoissa.

Tarjoamme myös työkaluille ilmaiset varaosat jopa 2 vuoden takuuajaksi, joka tunnetaan nimellä "kuluton jakso". Tuona aikana Hilti kerää, huoltaa ja palauttaa työkalut 3 päivän aikana, mukaan lukien kulumisesta aiheutuvat vauriot. Akkuja voi pitää suurena menoeränä, mutta tämän takuun ansiosta akkusi ovat aina täydessä iskussa!   

Tutustu Hiltin akkuvalikoimaan tai ala rakentaa työkalupakettisia nyt!

Uudet työkalusalkkumme ovat tieliikennelain VAK-hyväksyttyjä, joka tarkoittaa, että jatkossa myös akut voi pakata työakalusalkkuihin eikä erillisiä pahvilaatikoita enää tarvita.

Asiakkaamme ja heidän akkukoneensa

Hilti cordless toolparks

@Tsoy_dimitry

Hilti cordless toolpark
McDermotts ja heidän akkukoneensa työkalupalvelussa

Jaa