Mitä ottaa huomioon kalustonhallintajärjestelmää valittaessa

Construction asset management

Rakennusyrityksen kalustonhallintaohjelmiston avulla voit seurata laitteitasi varastoissa, ajoneuvoissa ja työmailla, saat tarkalleen tiedon niiden sijainnista, kunnosta ja huoltoaikataulusta varmistaen samalla, että urakkasi valmistuvat aikataulussaan ja budjetin mukaisesti.

Mille ominaisuuksille sitten kannattaa antaa eniten painoarvoa valittaessa yritykselle sopivinta ratkaisua? Valinta on vaikea, sillä markkinoilla on runsaasti eri ohjelmistoja, jotka kaikki väittävät olevansa markkinoiden parhaita ja tarjoavansa monenlaisia toimintoja.

Rakennusalan ammattilaiset törmäävät usein samoihin sudenkuoppiin valitessaan työkalua tai kalustonhallintajärjestelmää:


• Ohjelmisto ei ollut yhteensopiva kaikkien laitteidemme kanssa, joten voimme käyttää sitä vain niiden työkalujen kohdalla, joita pystymme seuraamaan”
• ”Tunnistetarrat eivät soveltuneet työmaaoloihin”
• ”Vaihdoimme toiseen palveluntarjoajaan, sillä emme saaneet tukea työmaalle

Tässä blogissa käymme läpi parhaan kalustohallintajärjestelmän neljä tärkeintä ominaisuutta. Ne helpottavat markkinoiden vertailua ja auttavat oikean ostopäätöksen tekemisessä.

Tämän ja seuraavien tulevien artikkelien tarkoitus on jakaa tietämystä ja ohjeistaa, kuinka saat hyödynnettyä työkalujasi ja työvoimaasi mahdollisimman tehokkaasti.

1. Kestävyys

Sääolosuhteet työmailla ovat usein huonot, ja työntekijät ovat tottuneet pölyyn ja mutaan päivittäisessä työssään. Tästä syystä paperitarrat eivät sovellu laitteiden seuraamiseen, sillä ne muuttuvat nopeasti lukukelvottomiksi ja lähtevät irti.

Suosittelemmekin käyttämään laitteisiin kiinnitettäviä, kestäviä viivakoodeja, jotka kestävät kovaa käsittelyä ja hankalia sääolosuhteita. 

2. Joustavuus

Koska työmaan työnjohto ja työntekijät ovat aina tien päällä matkalla työmaalta toiselle, on tärkeää, että valitsemasi ohjelmiston käyttö ei rajoitu vain yhteen tietokoneeseen tai mobiililaitteeseen.

Ohjelmiston tulee toimia myös kannettavissa laitteissa, jotta sitä voidaan käyttää työmaalla ja työmatkoilla missä tahansa laitteessa. Jos sitä voi käyttää älypuhelimissa, laitekustannukset ovat alhaisemmat eikä sinun tarvitse olla riippuvainen kalliista lisälaitteista.

Laitejoustavuuden lisäksi etsi ratkaisua, joka käyttää viimeisintä pilvipohjaista teknologiaa. Pilvipohjainen ratkaisu tarjoaa käyttäjille reaaliaikaista tietoa, jolloin ei enää tarvitse turvautua manuaalisiin, aikaavieviin ja epätarkkoihin Excel-taulukoihin tai dokumentteihin.

3. Luotettavuus

Onko ohjelmisto luotettava? Voiko se kaatua? Suosittelemme lukemaan, mitä nykyiset asiakkaat sanovat järjestelmäntoimittajasta. Järjestelmäntoimittajan asiantuntijan tarjoama tuki voisi sisältää vähintään tietojen viemisen järjestelmään, kaluston merkitsemisen, käyttökoulutuksen paikan päällä ja puhelinpalvelun.

Mieti, kuinka paljon tukea saat puhelimitse tai paikan päällä? Vaikka se vaikuttaisi alussa riittävältä, miten on jatkotuen ja henkilökunnan koulutuksen laita? Joillakin kalustonhallintajärjestelmien toimittajilla voi olla erinomainen asiakaspalvelu, mutta ei lainkaan käyttötukea paikan päällä. Mahdollisissa ongelmatilanteissa tiedät olevasi hyvissä käsissä ja ongelma voidaan ratkaista nopeasti, mikä vähentää työmaan seisokkeja.

4. Yksilölliset tarpeet

Yksi tärkeimmistä pohdittavista kysymyksistä on joustavuus. Onko järjestelmä riittävän joustava vastatakseen liiketoimintasi kaikkiin tarpeisiin vai onko kyseessä vain kertaluontoinen ratkaisu?  

Osa kalustonhallintaohjelmistoista voidaan räätälöidä toimimaan yhteen yrityksenne nykyisten järjestelmien ja prosessien kanssa. Osaako sovellus järjestää laitteet luokkiin tai alaluokkiin? Voidaanko sovellus räätälöidä yhteensopivaksi yrityksen sisäisen järjestelmän kanssa turvallisuuden lisäämiseksi, niin että se antaa esimerkiksi rajoitetun käyttöoikeuden joillekin työntekijöille?

Kun olet tunnistanut keskeiset alueet, joita haluat parantaa liiketoiminnassasi, sovelluksen valinta on helpompaa.


Jaa