Hiltin laserit varmistavat tarkkuuden rakentamisessa

Hilti monilinjalaser

Viime vuonna esittelimme ajattoman PM 40-MG -monilinjalaserin vihreällä säteellä. Koska Hilti kehittää jatkuvasti uusia innovaatioita, tuoteperheeseen liittyy nyt uusi jäsen, PM 30-MG. Mikä sitten tekee tästä laserista erityisen? Mihin kaikkeen se pystyy?

Ennen kuin esittelemme uusimman laserinnovaatiomme, mietitään hiukan sitä, miksi tarkkuus on niin tärkeää rakentamisessa ja miksi lasereita ylipäätään on olemassa. 

Miksi tarkkuus on niin tärkeää rakennusalalla?

pm 30 mg laser

Rakennusten pitkäikäisyyden ja laadun varmistamiseksi rakennusteollisuudessa on alettu hyödyntää laserteknologiaa, sillä se nopeuttaa perinteisesti käsin tehtyjä työvaiheita ja vähentää ihmisten tekemien virheiden määrää. Virheiden vähentymisen myötä rakenteiden pettämisen aiheuttamat vahingot ovat vähentyneet jyrkästi. 

Sen vuoksi tarkkuudesta ei pitäisi tinkiä sisä- tai ulkokäyttöön tarkoitetuissa tai kaksitasolasereissa. Uudessa PM 30-MG:ssä tarkkuuteen on erityisesti panostettu, joten se varmistaa tarkat mittaukset työkohteen olosuhteista riippumatta. 

Mitä ominaisuuksia ja etuja PM 30-MG tarjoaa?

Seuraavien ominaisuuksien ansiosta tämä laser on täydellinen työkalu, olitpa sitten neliöimässä tilanjakajaelementtejä, asentamassa alaslaskettuja kattoja tai kohdistamassa ovia ja ikkunoita. 


Epäkeskinen rakenne
Pystylaserin epäkeskisen rakenteen ansiosta se voidaan kiinnittää työkalun sivuun. Jalustan patentoidun teknologian ansiosta PM 30-MG:ssä voidaan pitää staattinen kohdistuspiste hienosäädön aikana, joten laseria ei tarvitse siirtää säädön vuoksi. 

Vihreä säde 
Tiesitkö, että ihmisen silmä erottaa vihreän paremmin kuin minkään muun värin? Sen ansiosta sisätiloissa työskentely 20 metrin säteellä on nopeaa ja vaivatonta.   

B12 -akku 
B12-akku mahdollistaa jopa 1,5 vuorokauden keskeytyksettömän mittaustyöskentelyn, ja se latautuu kahvitauon aikana, joten se on aina valmis, kun sitä tarvitaan.   

Älykäs työkalu 
Hilti Connect -sovelluksen avulla saat kaiken irti Hilti-työkaluistasi, ja sen kautta palvelut ovat välittömästi saatavilla. Sovelluksen ansiosta tiedät aina, milloin seuraava huolto on tehtävä, mikä varmistaa lasertyökalun tuottavuuden.

Vuoteen 2028 mennessä on suunnitteilla lukuisia suuria infrastruktuuri- ja rakennusprojekteja niin liike- kuin asuinrakentamisessakin, joten rakennusala kasvaa lähitulevaisuudessa nopeasti, mikä lisää myös laserien kysyntää huomattavasti. Tasolaserit keventävät työkuormaa ja parantavat työn laatua työvaiheissa, joissa käsin vaaituksella ei aina saavuteta tarpeeksi suurta tarkkuutta.  

Uuden PM 30-MG -laserin tasalaatuisen tarkkuuden ansiosta luotettavuusongelmat ovat menneen talven lumia.

Jaa