MIKSI TYÖKALUIHIN KANNATTAA VALITA AINA ENSILUOKKAINEN TARVIKE

Hilti tarvikkeiden tuotepäällikkö Tuomas Janhunen kertoo 3 tärkeintä syytä, miksi hän suosittelee työkaluihin aina ensiluokkaisia kulutustarvikkeita.

Hilti tarvikkeiden tuotepäällikkö Tuomas Janhunen kertoo 3 tärkeintä syytä, miksi hän suosittelee työkaluihin aina ensiluokkaisia kulutustarvikkeita.

Nimeni on Tuomas Janhunen ja vastaan Suomessa Hiltin tarvikkeista kuten poranteristä, laikoista, piikeistä ja taltoista.Tässä ensimmäisessä Blogi-tekstissäni kerron 3 tärkeintä syytä, miksi suosittelen työkaluihin aina ensiluokkaisia tarvikkeita:

1. PIENEMMÄT KOKONAISKUSTANNUKSET

Material cost

Vaikka työkalujen ensiluokkaiset ns. premium-tarvikkeet voivat olla jopa 100 % kalliimpia, niiden aikaansaamat kokonaiskustannukset ovat yleensä 30-50 % normaalitarvikkeita pienemmät. Esimerkiksi alla olevassa taulukossa verrataan normaalitarvikkeita premium-tarvikkeisiin:

Mihin tämä ero kokonaiskustannuksissa perustuu? Se selviää, kun tarkastelemme ostohintaa sekä piilokustannuksia:

  • Materiaalikustannukset: tämän hinnan maksat toimittajaltasi hankitusta tarvikkeesta. Premium-tarvikkeet maksavat normaalisti enemmän, mutta koska ne ovat huomattavasti kestävämpiä, hinta on porattua reikää kohti usein sama tai jopa alhaisempi
  • Ostokustannukset: Tämä on aika, jonka tarvitset tarvikkeen valintaan ja ostoon. Uskon, että on kohtuullista olettaa aikaa kuluvan viisi minuuttia tarviketta kohti. Sitä kuluu taatusti vähemmän monipakkauksia ostaessa, ja taas huomattavasti enemmän, jos yhden terän noutaminen on tarpeen myyntipisteestä
  • ·Työvoimakustannukset: ensiluokkaisella tarvikkeella työ tehdään nopeammin ja voit täten säästää työvoimakustannuksissa. Esimerkiksi SDS-teristä Hiltin 4-reunainen terä (TE-CX) poraa 80 % 2-reunaista terää (TE-C) nopeammin porattaessa raudoitettua betonia. Jos terä lisäksi osuu raudoitukseen, TE-CX 4-terä menee sen läpi, mutta 2-terä (TE-C) saattaa juuttua tai katketa
  • Työkalun kustannukset: koska ensiluokkainen poranterä suoriutuu työstä nopeammin, työkalu kestää pidempään. Työkalun kestoiän tärkein tekijä on itse asiassa sen käyttöaika eli jos tarvikeosa suoriutuu työstä 80 % nopeammin, sähkötyökalu kestää 80 % pidempään.

Kuten huomaat, lisävarusteen ostohinta on vain pieni osa sen kokonaiskustannuksesta ja ensiluokkaiset premium-tarvikkeet mahdollistavat huomattavia säästöjä. Kuinka paljon yrityksenne säästäisi kustannuksissa, jos ostaisitte vain premium-tarvikkeita?

 

2. PAREMPI TURVALLISUUS

PAREMPI TURVALLISUUS

Haluatko käyttää 20 minuuttia reiän poraamiseen raudoituksen läpi, jos sen voi tehdä 5 minuutissa? Tai kuluttaa ikuisuuksia valurautaputken katkaisuun käyttämällä perusmetalliterää erityisesti valuraudalle tarkoitetun terän sijasta? Veikkaan, että et halua! Siksi sopivan tarvikkeen käyttö lisää työntekijöiden tyytyväisyyttä. Ennen kaikkea se parantaa heidän turvallisuuttaan 3 syystä:

  • Tärinä: mitä nopeammin tarvike tai lisävaruste toimii, sitä vähemmän työntekijä altistuu tärinälle. Ja jos valitsit järjestelmätoimittajan kuten Hilti, työkalut ja tarvikkeet on suunniteltu toisiinsa sopiviksi, mikä alentaa tärinätasoja
  • Pöly: mitä nopeammin tarvike toimii, sitä lyhyemmän aikaa käyttäjä altistuu pölylle. Lisäksi 4-reunaiset terät (TE-CX) poistavat pölyn tehokkaammin reikää porattaessa, joten pölylle altistuu vähemmän harjattaessa tai puhallettaessa ankkurin reikää puhtaaksi
  • Tapaturmavaara: pitkäaikainen työskentely samassa asennossa on fyysisesti uuvuttavaa, mikä lisää työperäisten tapaturmien vaaraa. Mitä nopeammin kulutustarvike siis toimii, sitä pienempi on tapaturman vaara

3. VÄHEMMÄN YMPÄRISTÖVAIKUTUKSIA

VÄHEMMÄN YMPÄRISTÖVAIKUTUKSIA

Henkilökohtaisesti haluan jättää jälkeeni terveen planeetan, joten ympäristövaikutusten pienentäminen on minulle tärkeää. Onneksi työkalujen premium-tarvikkeiden käyttö on myös ympäristöystävällisempää 3 syystä:

  • Ensiluokkaiset tarvikkeet kestävät pidempään, joten niillä saa työn tehtyä kuluttaen vähemmän terästä, kovametallia, karbidipäitä, timantteja ja muita raaka-aineita kuin normaalivarusteita käyttäessä. Esimerkiksi Isossa-Britanniassa arvioidaan Hiltin säästäneen vuonna  2016 noin 10 tonnia terästä myymällä TE-CX-teriä TE-C-terien sijaan (siis premium-tarvikkeita normaalivarusteiden sijasta).
  • Koska tarvikkeita ei tarvitse hankkia yhtä usein, lähimpään liikkeeseen ajamiseen ja tuotteiden ostamiseen (tai toimitukseen) käytetty aika on myös lyhyempi, mikä säästää hiilidioksidia.
  • Premium-tarvikkeilla työt hoituvat nopeammin ja työkalujen käyttöön tarvittavaa sähköä säästyy.

Yhteenvetona voidaan todeta, että työkalujen ensiluokkaisten tarvikkeiden käyttö mahdollistaa kustannussäästöjä, parantaa työntekijöiden turvallisuutta sekä mukavuutta ja säästää ympäristöä.

Jaa