Videohaastattelut käytössä Hiltillä

Digitaaliset rekrytointityökalut valtaavat rekrymarkkinoita ja Hiltin Linda Martesuo kertoo, kuinka videohaastattelut ovat meillä jo arkipäivää.

Videohaastattelut käytössä Hiltillä
Videohaastatteluja on jo jonkin aikaan ollut käytössä rekrytointimarkkinoilla, ja hieman hitaamman alun jälkeen niiden suosio on noussut kovempaan kasvuun. Siinä missä nähdään, että hakijan videoesittely tai videoportfolio on uusi ja erilainen tapa esittäytyä mahdolliselle uudelle työnantajalle, näemme, että videohaastattelu mahdollistaa erilaisen lähestymistavan rekrytointiin myös työnantajan näkökulmasta.

Miksi videohaastattelu?

Selkeimpien hyötyjen lisäksi olemme pyrkineet saamaan videohaastatteluista mahdollisimman paljon irti myös työnantajamielikuvan kehittämisnäkökulmasta. Videohaastattelun selkein etu on sen joustavuus. Kandidaatti ei ole sidottu suorittamaan haastattelua minään tiettynä aikana tai missään tietyssä paikassa, mitä esimerkiksi puhelinhaastattelu vaatisi. Videohaastattelun voi suorittaa itselleen sopivassa ja mukavassa ympäristössä, vaikka pehmeältä kotisohvalta tai iltapäiväkävelyllä.

Miten toimimme Hiltillä?

Videohaastattelussa olemme Hiltillä pyrkineet päästämään kandidaattejä sisään Hilti-maailmaan osallistamalla mahdollisimman monta hiltiläistä videohaastattelukysymyksiin. Alkusanat antaa toimitusjohtaja, teknistä näkökulmaa kandidaatilta kysyy insinöörimme Harri -rennosti demotiloissa ja myyntiin liittyvän kysymyksen esittää Account Managerimme Eero ihan myymälästä käsin. Tämä kuvaa osallistavaa kulttuuriamme, monimuotoisuuttamme, innovatiivisuuttamme ja arvojamme. Lähdemme rohkeasti kokeilemaan uutta ja suoritamme sen tiimityönä! Kandidaatin näkökulmasta videohaastattelu mahdollista aivan samat asiat. Kandidaatti saa mahdollisuuden esitellä itsensä haluamallaan tavalla tekemällä meihin vaikutuksen jo tässä vaiheessa.

Katso alla oleva video Hiltin digitaalisista rekrytointityökaluista. Video on nauhoitettu yhteistyössä Validia-ammattiopiston kanssa.

Jaa