HUS4 HYBRID

UUSI ANKKUROINTITEKNOLOGIA

Mekaaninen ankkuri kemiallisen ankkurin ominaisuuksilla ja kapasiteeteilla

Please enter alternative text here (optional)

Innovatiivisuus on Hiltin DNA:ssa, minkä vuoksi teemme jatkuvaa kehitystyötä olemassa olevien tuotteidemme parissa sekä kehitämme uusia huipputason ratkaisuja rakennusalan tarpeeseen. Vuoden 2022 alussa toimme markkinoille uuden huippusuorituskykyisen HUS4 betoniruuvin ja laajennetun betoniruuviportfolion. Nyt nämä yhdessä kemiallisen HUS4-MAX kapselin kanssa muodostavat täysin uuden HUS4 Hybridin.

TURVALLISUUTTA JA TEHOKKUUTTA SUUNNITELMISTA TYÖMAALLE

HUS4 Hybrid on markkinoiden ensimmäinen tuote, joka yhdistää mekaanisen ankkurin helppouden kemiallisen ankkurin ominaisuuksiin. HUS4 Hybridin kehitystyö on aikanaan lähtenyt liikkeelle keskusteluista suunnittelijoiden ja urakoitsijoiden kanssa, jossa keskeisenä kysymyksenä oli mitä jälkikiinnitteiseltä ankkurilta toivotaan. Suunnittelijan näkökulmasta turvallisuus, hyvä suorituskyky ja suunnittelun helppous nousivat keskeisiksi tekijöiksi, kun taas urakoitsijat toivoivat helposti asennettavaa ja tehokasta ratkaisua, toimivuutta ja ennen kaikkea kustannustehokkuutta. Juuri näihin tarpeisiin HUS4 Hybrid vastaa:

-          ETA-hyväksytty

-          Ei vaadi porareiän puhdistusta

-          Helppo ja nopea asennus

-          Heti kuormitettavissa

-          Tiivistää porareiän ja suojaa korroosiolta

-          Säädettävissä asennuksen aikana ja poistettavissa

MIKÄ ON HUS4 HYBRID?

Please enter alternative text here (optional)

HUS4 Hybrid yhdistää mekaanisen ja kemiallisen ankkuroinnin ennennäkemättömällä tavalla. Kyseessä on yhdistelmätuote, joka muodostuu kahdesta osasta: HUS4 betoniruuvista ja HUS4-MAX kapselista. HUS4 Hybrid on arvioitu uuden EAD 332795 mukaisesti ja siltä löytyy laaja ETA-hyväksyntä kaikkiin tyypillisiin sovelluksiin, sekä myös erikoissovelluksiin. Kiinnitykset HUS4 Hybridillä voidaan suunnitella eurokoodipohjaisesti standardin EN  1992-4 mukaan ja nyt suunnitteleminen onnistuu myös Hiltin selainpohjaisella PROFIS Engineering -ohjelmistolla.

Voit lukea lisää eurokoodin mukaisesta jälkikiinnitteisten ankkurien suunnittelusta PROFIS Engineering -ohjelmistolla aikaisemmasta blogikirjoituksesta.

HUS4 Hybridin toiminta perustuu kiinnitysmekanismiin, joka yhdistää kemiallisen ja ruuviankkurin parhaat puolet. HUS4 betoniruuvin kierre leikkautuu betoniin ja HUS4-MAX kapselin sisältämä massa täyttää mikrohalkeamat, jolloin pystytään hyödyntämään koko ankkurointipituutta ja kasvattamaan kartiomurron kapasiteettia. Käytännössä tämä tarkoittaa, että HUS4 hybridin kapasiteetti on jopa 30% korkeampi kuin pelkällä betoniruuvilla eli kapasiteetiltaan se yltää kemiallisen ankkurin tasolle. Suunnitteluun HUS4 Hybrid tarjoaa joustavuutta pienillä reuna- ja keskiöetäisyyksillä. Kemiallisen ankkurin tavoin HUS4 Hybridin sisältämä massa tiivistää porareiän estäen veden pääsyn reikään. Tuote sopii käytettäväksi sovelluksissa, jossa on tarve suojata ankkuria korroosiolta tai vaaditaan muusta syystä tiivistä porareikää. HUS4 Hybridille löytyy myös WHG hyväksyntä päällystetyille lattioille.

TURVALLINEN, LUOTETTAVA JA NOPEA

Please enter alternative text here (optional)

HUS4 Hybridin asentaminen on monin verroin nopeampaa perinteiseen kemialliseen ankkuriin verrattuna, sillä asennus onnistuu ilman erikoistyökaluja eikä vaadi asennusmomenttia tai porareiän puhdistusta. Perinteisen kemiallisen ankkurin toiminta perustuu sitomiseen ja vaarnan muotoon. Kiinnityksen turvallisuuden kannalta on siksi erittäin tärkeää, että asennus tehdään teknisesti oikein ja porareikä puhdistetaan huolellisesti ennen asennusta. Yleisin virhe työmaalla on, ettei reikää puhdisteta tai se puhdistetaan puutteellisesti, jolloin kiinnityksen kapasiteetti voi heikentyä jopa 80 %. Ajansäästön lisäksi hyväksyntä puhdistamattomaan reikään takaa, ettei HUS4 Hybridillä synny samanlaista riskiä kapasiteetin alenemiseen kuten kemiallisilla ankkureilla vaan toteutus onnistuu kuten on suunniteltu.

Käyttöä työmaalla helpottaa yhteensopivat tuotteet – kapseleita löytyy eri kokoja (10/12/14), joita käytetään aina vastaavan kokoisen HUS4 betoniruuvin kanssa. Sovelluksesta ja käyttökohteesta riippuen HUS4 betoniruuveista on testattu eri pinnoite- ja viimeistelyvaihtoehdoilla. HUS4-MAX kapselin sisältämä kemiallinen polymeerimassa kuivuu erittäin nopeasti ja ankkuri on heti kuormitettavissa asennuksen jälkeen mikä lisää työmaajoustavuutta entisestään. Myöskään rajoituksia porausmenetelmän suhteen ei ole, sillä tuote on hyväksytty kaikilla menetelmillä. Kuten HUS4 betoniruuvi, myös HUS4 Hybrid on säädettävissä asennuksen aikana ja ankkuri voidaan tarvittaessa kokonaan poistaa massasta huolimatta. Samaa porareikää voidaan myös hyödyntää uudelleen kapselin kanssa ilman vaikutusta kapasiteettiin.

Jaa