Perustava & Hiltin Työkalupalvelu

Keskitymme nykyään omaan liiketoimintaamme työkalujen sijaan

Please enter alternative text here (optional)

Pohja -ja perustustöitä tarjoava Perustava Oy toimii koko Suomen alueella. Yli 430 henkeä työllistävän yhtiön asentajat toteuttavat perustuksia Hangosta Nuorgamiin ympäri vuoden säällä kuin säällä. – Asentajamme tekevät perustustöitä autokunnittain, joita meillä on noin sata, liiketoimintajohtaja Tuomas Toivonen kertoo.

Ratkaisu työkaluhukkaan

Hiltin Työkalupalvelu on ollut osa yhtiön arkea jo useamman vuoden ajan. Lähtökohta palvelun käyttöönotolle oli hyvin tyypillinen. - Tilanne oli se, että yhtiömme työmaataseisiin oli ostettu työkaluja, milloin mistäkin, ja yksiköihin oli alkanut kertyä kasa epämääräisiä koneita ja työkaluja. Koska kenelläkään ei ollut aikaa, saati kiinnostusta pitää huolta laitteista ja työkaluista, meille syntyi myös työkaluhukkaa eli hallin perällä lojuvaa metalliromua, Toivonen taustoittaa.

Ratkaisu löytyi Hiltin Työkalupalvelusta. - Määritimme alkuun autokohtaiset työkalut sekä niihin liittyvät huollot kokonaisuutena. Näin pääsimme tilanteeseen, jossa asentajillamme on käytössä toimivat ja laadukkaat laitteet sekä jouhevasti toimiva Hiltin huolto. Käytännössä olemme voineet unohtaa työkalut ja keskittyä omaan liiketoimintaamme. Asentajamme ovat tyytyväisiä, sillä nyt heillä on nyt autoissa toimiva setti laadukkaita työkaluja, joilla työ sujuu.

Kustannustehokkuutta ja vihreitä arvoja

Toivonen kiteyttää kokonaisuuden hyödyt kustannustehokkuuteen ja vihreisiin arvoihin. – Aiemmin koneita ja laitteita oli ties missä ja toimimattomien laitteiden tilalle saatettiin hankkia ilman harkintaa uusi. On täysin selvää, että tällainen toiminta on kestämätöntä niin kustannusten kuin vihreiden arvojenkin näkökulmasta. Nyt työkaluista pidetään huolta, niitä ei heitetä pois, vaan ne korjataan. Seuraamme Hiltin kanssa työkalukustannuksia ja olemme huomanneet, että olemme työkaluvalikoiman optimoinnilla ja muilla yhteisillä toimenpiteillä saaneet aikaan kustannussäästöjä.

Kitkatonta arjen kumppanuutta

Arjen yhteistyö Perustavan ja Hiltin välillä perustuu pääosin alueellisten yksiköiden ja Hiltin alueellisten yhteyshenkilöiden väliseen yhteydenpitoon. - He hoitavat käytännön asiat ja inventoivat yhdessä säännöllisin väliajoin laitteet. Meillä on ollut myös tapaamisia, joissa olemme päässeet tutustumaan Hiltin toimintaan ja esimerkiksi huoltopisteisiin. Peilaamme myös yhdessä Hiltin johdon kanssa yhteistyön sujuvuutta ja mietimme toimenpiteitä, joilla voimme sitä edelleen parantaa. Koen, että olemme aidosti kumppaneita, Toivonen toteaa lopuksi.

PLT300 tuo tarkkuutta ja varmuutta mittamiehen työhön

Please enter alternative text here (optional)

Lasse Kulmalahti työskentelee kentällä ja merkitsee Perustavan työmailla perustusten teräspaalujen paikat Hiltin PLT 300- työkalulla, joka on tuonut työhön tarkkuutta, varmuutta ja sujuvuutta. -  PLT mahdollistaa sen, että isotkin projektit voi mitata millilleen. Se on tämän päivän rakentamisessa todella tärkeää.

Hiltin mittausspecialisti Jonne Savo kertoo, että PLT 300 on rakennustyömaan mittalaite, jonka avulla digitaalisen rakennuskuvaan tai tietomalliin perustuen voidaan mitata pisteitä tai linjoja, joiden avulla työmaalle tuodaan rakenteita. - Perustavan tapauksessa PLT:n avulla merkataan kaupungin antaman rakennuksen nurkkapisteiden avulla antureiden sekä sokkeleiden kulmapisteet, joiden perusteella perustuksia voidaan lähteä rakentamaan.

Savon mukaan aiemmin merkkaus tehtiin linjapukeilla, mittanauhoilla, tasolasereilla, linjalasereilla ja etäisyysmittareilla. – Siinä on monta mahdollista paikkaa tehdä virheitä. Työhön tarvittiin vanhoilla menetelmillä useita henkilöitä. PLT 300:n avulla mittaaminen onnistuu yhdeltä henkilöltä, jolloin se on myös huomattavasti nopeampaa, Savo kertoo.

-Työni on ajoittain hyvin hektistä, koska liikun laajalla alueella puolentoista tunnin säteellä Mäntsälästä, joten ilman PLT 300:n kaltaista digitaalista laitetta en kykenisi millään operoimaan yksin näin tehokkaasti, Kulmalahti lisää.

Arki sujuu jouhevasti

Kulmalahti kiittelee myös laitteen helppokäyttöisyyttä ja työkalupalvelun sujuvuutta. – Olen tehnyt mittamiehen töitä nyt reilun vuoden ja pääsin hyvin alkuun muutaman päivän laiteopastuksella. Toki työmaalla tulee aika ajoin eteen tilanteita, jotka vaativat hieman pähkäilyä, mutta olen saanut Jonnelta hyvin apua niiden ratkaisemiseen. Vastaukset tulevat yleensä kuin apteekin hyllyltä, ja jos suoraa vastausta ei heti löydy, hän selvittää asian rivakasti ja palaa asiaan. Yksin en siis ole joutunut jäämään haastavissa tilanteissa. Olen myös esittänyt omia huomioita, miten laitteen toiminnallisuuksia voisi mielestäni edelleen kehittää ja ne on otettu hyvin Hiltillä vastaan. Hienoa on myös se, että saan Hiltiltä etukäteen tietoa ohjelmistopäivityksistä, jolloin tien päällä ollessa ei tapahdu yllättäen käyttökatkoksia. Huoltojen ajaksi saan myös aina sijaislaitteen näppärästi käyttöön.

Jaa