Verschrauben mit Holzschrauben auf einem Dach

Puuruuvit

Täydelliset kantavien liitosten suunnitteluun.

Puurakentamisessa käytetään lukuisia puuruuviliitoksia. Kantavien liitosten suunnittelu ja toteuttaminen  EN 1995-1-1 (EC5) -standardin mukaisesti edellyttää eurooppalaista teknistä arviointia (ETA). Hiltin puuruuvit on hyväksytty ETA-22/0772:n mukaisesti, ja ne sopivat monenlaisiin sovelluksiin - rakenteellisiin puuliitoksiin, puurakeneiden vahvistamiseen, metalli-puuliitoksiin, puupaneelien ja lämpöeristeiden kiinnittämiseen puurakenteisiin.

Hiltin puuruuvien tarjoamat edut puurakennusprojekteihisi:

  • Mahdollisimman pienet reunaetäisyydet, suuret kuormituskapasiteetit, optimoitu ruuvien sijoittelu varmistavat taloudellisen suunnitteluratkaisun
  • Viimeistele suunnittelu ja ruuvin valinta suunnitteluohjelmistomme tai teknisen käsikirjamme avulla
  • Laaja, ETA-määritelty käyttöalue erilaisille puumateriaaleille, kuten massiivipuulle (havupuusta/lehtipuusta, kartongista, liimapuusta) sekä sementtikuitulevylle
  • Soveltuu suljettuihin ja lämmitettyihin tiloihin (käyttöluokka I), katettuihin ja avoimiin rakenteisiin (käyttöluokka II)
  • Laaja ruuvivalikoima täyskierteisestä osakierteiseen, uppokantaan, sylinterikantaan tai kaksoiskantaan sekä asennus esiporauksella tai ilman

Hiltin puuruuvisovellukset

Hiltin puurakenneruuvit ovat erittäin kestäviä kiinnikkeitä, jotka soveltuvat seuraaviin sovelluksiin: kattoeristysten kiinnitys, julkisivujen kiinnitys, aksiaali- ja leikkausliitokset, pää- ja sivupalkkiliitokset, veto- ja leikkausliitokset, ristiliitokset, palkkien vahvistus ja moni muu.

ETA-22/0772:n mukainen puuruuvivalikoima

Täyskierteiset

S-WCF-H

8 - 10mm halkaisija, senkkikanta puolikärjellä 

S-WXF-H:lle

S-WXF-H

10 mm halkaisija, sylinterimäinen kanta puolikärjellä

S-WXF-H:lle

S-WXF-S

8 mm halkaisija, sylinterimäinen kanta täyskärjellä

S-WXF-S:lle

S-WDF-S

12 mm halkaisija, kaksoiskanta (HEX & TORX®) täyskärjellä

S-WDF-S:lle

Osakierteinen

S-WCP-S

5-10 mm halkaisija, uppokanta täyskärjellä

S-WCP-S:lle

S-WWP-S

6-10 mm halkaisija, aluslevykanta täyskärjellä

S-WWP-S:lle

Hiltin puurakennusruuvien tarjoamat edut projekteillesi

Nopea ja turvallinen - vastaa suunnittelutarpeisiisi

Hilti voi tukea seuraavilla tavoilla

Tekninen käsikirja

Tekninen käsikirja sisältää lyhyen yleiskatsauksen tuotteistamme ja auttaa valitsemaan sopivimmat ruuvit puuruuvien valikoimastamme. Taulukoista löytyy lisäksi kuormitusarvoja yksinkertaisiin sovelluksiin ja alustaviin karkeisiin arvioihin.

LATAA KÄSIKIRJA

Puurakennusruuvien suunnitteluohjelmisto

Ilmaisen Profis Engineering -ohjelmiston "Timber Connections" -moduulin avulla voit suunnitella ja dokumentoida puuruuviliitoksia joustavasti ja tehokkaasti ottaen huomioon EN 1995-1-1 (EC5) ja ETA-sertifioidut käyttöolosuhteet.

Jaa