Palokatko suuriin aukkoihin

Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää suurten aukkojen savu- ja palotiivistyksen hallinnasta

Loading

Nykyaikaisten rakennusten konehuoneessa voi nähdä sellaisen LVI-putkien ja kaapeleiden labyrintin, jollaista ei olisi voinut kuvitella vielä muutama vuosi sitten. Tälle loputomalle määrälle kaapeleita, nippuja, hyllyjä, kanavia, muovi- ja metalliputkia tarvitaan ennennäkemättömän suuret seinä- ja lattialäpiviennit - mikä asettaa uusia haasteita palo-osastoinnille. Voit luottaa siihen, että Hilti toimittaa tehokkaat ja toimivat savun- ja palonkestävät tuotteet näiden suurempien läpivientien tiivistykseen.

Kyse ei ole pelkästään teknisten asennusten laajuudesta vaan muutosten tiheydestä. Kaikissa erityisosaamista vaativissa projekteissa - erityisesti datakeskuksissa ja sairaaloissa - rakennusten on oltava helposti ylläpidettäviä niin, että muutoksia voidaan tehdä nopeasti ja ilman käyttökatkoksia. Valitsemalla uudelleen lävistettävät läpivientiratkaisut, jatkuvasti vaihtuvien LVI-asennusten ylläpito on helppoa eikä tehokkuudesta tai turvallisuudesta tarvitse tinkiä.

Kun tarvitset joustavia ratkaisuja suuremmissa aukoissa, tarjoamme perinteisiä palokatkomassoja, palokatkopinnoitteita, komposiittilevyjä ja monia esimuotoiltuja ratkaisuja, kuten palotiiliä, tyynyjä ja modulaarisia läpivientikehyksiä. Niiden kaikkien määrittely, asennus ja tarkastus on helppoa.

 

MITÄ PALOKATKOTUOTETTA MINUN TULISI KÄYTTÄÄ?

Firestop block CFS-BL

Jos LVI-asennuksiasi on tarpeen päivittää tai laajentaa hyvin usein, esimuotoillut ratkaisut - kuten palokatkotiilet - ovat ihanteellisia suurten aukkojen tiivistämiseen. Tämän kovettumattoman ja uudelleen käytettävän ratkaisun avulla saavutetaan hyvä tuottavuus, koska työn pystyy tekemään vain yksi henkilö eikä erityistyökaluja tarvita. CFS-BL- ja CFS-BL P -palokatkotiilet on erityisesti suunniteltu helpottamaan jälkiasennettavien kaapelien uudelleen lävistystä. Ne on helppo purkaa, leikata ja asentaa uudelleen. Palokatkotiilet minimoivat myös huoneen ilmassa olevan pölyn ja kuitujen määrän verrattuna perinteisempiin ratkaisuihin, kuten palokatkolevyihin ja -massoihin.

CFS-CU Firestop cushions cable tray

Hiltin esimuotoiltu pinta-asennettu ratkaisu - CFS-RCC kaapelimansetti - on suunniteltu erikokoisten läpivientien tiivistämiseen. Sen modulaarinen rakenne mahdollistaa jopa kolmen elementin yhdistämisen aina 562 mm suuruisten aukkojen täytössä. Tämä helposti asennettava ja tarkistettava, käytännössä pölytön ratkaisu tarjoaa 100 %:n kaapelin täyttökapasiteetin säännöllisissä ja epäsäännöllisissä aukoissa. Sen avulla voidaan myös tiivistää vanhat, vaurioituneet tai väärin suljetut läpiviennit - jopa poistamatta olemassa olevaa palokatkomateriaalia aukosta.

Kevytrakenteinen CP 675 palokatkolevy soveltuuu myös usein tapahtuviin uudelleen lävistyksiin. Tuote on helppo asentaa ja leikata, ja se on suunniteltu yksittäisten kaapelien, kaapelihyllyjen ja monenlaisten kaapelikokoonpanojen suojaukseen.

Jos aukkoja on tarpeen tiivistää tilapäisesti ennen sopivan palokatkoratkaisun lopullista asennusta, uudelleen käytettävät CFS-CU- ja CP 651N -palokatkotyynymme tarjoavat erinomaisen joustavuuden kaapeleille, kaapelihyllyille, kanaville ja muoviputkille enintään 1200 x 1500 mm suuruisissa aukoissa.

CFS-CT coated board mixed penetration

Kun kaapeleita ja putkia vaihdetaan vain satunnaisesti, Hiltin CFS-CT-, CP673- ja CP670- palokatkolevyt on hyväksytty laajalti eri sovelluksiin ja ne sopivat kaapeleihin, kaapelinippuihin, kaapelihyllyihin, palaviin ja palamattomiin putkiin sekä monenlaisiin läpivienteihin.

CP 636 CFS-M RG Mortar application with ID plate

Jos LVI-asennuksiasi ei ole tarpeen päivittää tai muuttaa, palokatkomassat - kuten CFS-M RG ja CP 636 - ovat taloudellinen ratkaisu suurten aukkojen tiivistämiseen. Palokatkomassat muodostavat pysyvän savun- ja palonkestävän suojan kaapeleiden, kaapelinippujen, kaapelihyllyjen, muovi- ja teräskanavien ja erityyppisten putkien (metalli, PVC, PE) ympärille.

Liittyvät tuotteet

  • Firestop block CFS-BL (2062863)

    Palokatkotiilet

    Esimuotoillut, uudelleenkäytettävät pehmeät palokatkotiilet - helpot asentaa ja purkaa

    Lue lisää

Palontorjunta

Kaikki mitä sinun tulee tietää vahinkojen hallinnasta tulipalon aikana

Jaa