Palokatko rakennusten saumauksiin

Helppokäyttöiset palokatkotuotteemme nopeuttavat asennusta ja helpottavat tarkastusta

Loading
Firestop sealant

Harjaantunut silmä näkee rakennustyön laadun liikuntasaumojen laadun perusteella. Liikuntasaumat ovat välttämättömiä - ne mahdollistavat kahden rakennuselementin väliset liikkeet joko lattiasta lattiaan, lattiasta seinään, seinästä seinään, katosta seinään, lattiasta seinään. Liekit ja savu voivat levitä saumoissa olevien lukemattomien aukkojen ja rakojen kautta.  

Jotta palon tai savun leviäminen rakennuksessa voidaan estää, tiettyjen seinä- ja lattiarakenteiden ja saumojen on oltava määrätyn paloluokituksen mukaisia. Kyseessä on aika, jona rakennusosan on testattu rajoittavan tulipaloa tai jona sen on säilytettävä rakenteellinen toimintansa, tai molemmat. Tässä palokatkoilla on tärkeä tehtävä: ne tukkivat tehokkaasti rakennuksen raot ja läpiviennit ja estävät näin liekkien, savun ja myrkyllisten kaasujen leviämisen. Siksi rakennus on jaettu osastoihin, jotka on eristetty toisistaan - kyseessä on passiivinen turvallisuusstrategia, jonka tarkoituksena on estää tulen ja savun eteneminen muualle rakennukseen.

Esivalmistetut tiivisteratkaisut

Firestop top track seal

Saumojen tiivistäminen perusteellisesti testatuilla palokatkotuotteillamme tekee rakennuksestasi turvallisemman mutta parantaa samalla sen suorituskykyä myös muilla alueilla. Tuotteemme täyttävät rakennusalan uusimmat vaatimukset äänieristyksen, energiatehokkuuden, elastisuuden, seismisen suunnittelun sekä kosteus- ja homevaurioiden ehkäisyn suhteen. Palokatkotuotteiden ohella tämä koskee myös paloluokittamattomiin seiniin ja laattasaumoihin tarkoitettuja tiivisteitä. Parantaakseen lisää työkohteen tuottavuutta ja turvallisuutta Hilti tarjoaa useita esimuotoiltuja ratkaisuja, kuten esimerkiksi CFS-TTS saumatiivistenauhan. Näiden helppokäyttöisten tuotteiden ansiosta asennus on huomattavasti nopeampaa ja tarkastus on helpompaa.

Kuituvapaat ja matalan VOC-pitoisuuden omaavat ratkaisumme takaavat terveellisemmän rakennuksen ympäristön ja noudattavat näin arvostettua vihreää rakennusstandardia. 

 

Liittyvät tuotteet

 • Hilti palokatkomassa FS-ONE

  Palokatkomassat

  Muovi- ja metalliputkiin

  Lue lisää
  Hilti CFS-SP SIL Pursotettava palokatkomassa

  Paloluokiteltu tiivistevaahto rakennusten saumojen tiivistämiseen

  Siellä, missä tarvitaan maksimaalista liikkuvuutta

  Lue lisää
  CFS-TTS saumatiivistenauha

  Palokatko-saumatiivistenauha

  Esivalmistettu tiivisteratkaisu

  Lue lisää

Palontorjunta

Kaikki mitä sinun tulee tietää vahinkojen hallinnasta tulipalon aikana

Jaa