Palokatkot sandwich-elementeissä

Nopeuta projektiasi hyväksytyillä palokatkoratkaisuillamme

Palokatkojen hyväksyttäminen sandwich-elementteihin voi olla turhauttavaa, aikaa vievää ja kallista. Palokatkojen hyväksyttämisprosessin virtaviivaistamiseksi ja projektisi nopeuttamiseksi Hilti on yhdistänyt voimansa kahden suuren eurooppalaisen valmistajan kanssa kustannustehokkaiden sandwich-elementtiratkaisuiden palonkestävyyden testaamiseksi moniin eri sovelluksiin. Hiltin avulla saat asiantuntevaa opastusta ja tukea koko suunnittelu- ja hyväksytysprosessin ajan. Näin säästät aikaa ja rahaa ja vältyt viivästysten ja kalliiden korjausten aiheuttamalta stressiltä.

Sandwich-elementtien hyödyt

Sandwich-seinäelementtien käyttö nopeuttaa suurten toimitila ja teollisten projektien rakentamista. Kevyet, esivalmistetut elementit on helppo kuljettaa ja nopea pystyttää työmaalla, jolloin muut urakoitsijat voivat aloittaa omat työvaiheensa välittömästi. Esimerkiksi datakeskuksissa, joissa jokainen laitoksen käyttöön lisätty päivä on merkityksellinen, nämä nopeat rakennusmenetelmät voivat auttaa parantamaan ja nopeuttamaan rakennusinvestointien tuottoa. Vaikka mineraalivillaytimisillä sandwich-elementeillä saavutetaan erinomaisia tuloksia seinän palotestauksessa, taloteknisten läpivientien lisääminen vaikuttaa merkittävästi niiden palonkestävyyteen ja vaatii erilliset testisertifikaatit.

Passiivinen palontorjunta

Sandwich-elementtien standardoidun testauksen puute

Sandwich-elementtien läpivientien palotestit ovat vahvistaneet, että nämä seinätyypit käyttäytyvät palossa hyvin eri tavalla kuin tavalliset kipsi- tai betoniseinärakenteet. Standardoitujen testausmenetelmien puuttuminen ja markkinoilla olevien sandwich-elementtijärjestelmien valtava valikoima ovat valitettavasti johtaneet näiden seinätyyppien testauksen puutteeseen koko alalla. Puuttuvan testauksen johdosta rakennuttajat, suunnittelijat ja urakoitsijat ovat joutuneet kärsimään merkittävistä viivästyksistä, joita aikaa vievät insinöörilausunnot ja paikallisten viranomaisten tiukat  hyväksyttämisprosessit ovat aiheuttaneet.

Yhteistestaus

Kustannustehokkaan suunnittelun hyödyt

Jotta käyttöönotto sujuisi nopeammin ja luotettavammin, Hiltin palokatkotiimi on työskennellyt Paroc Panel Systemin ja Rf-Technologiesin (palopellit) kanssa tarjotakseen testattuja ja hyväksyttyjä ratkaisuja moniin eri sovelluksiin. Lähekkäin asennettavien tekniikoiden koordinointi ahtailla teknisillä alueilla on aina haastavaa. Yhdistämällä kolmen johtavan valmistajan suunnitteluvoiman voimme kuitenkin ottaa huomioon sekä sandwich-elementtien rakenteelliset vaatimukset että palokatkojen määräämät taloteknisten läpivientien tilarajoitukset. Kustannustehokkaimman suunnittelun varmistamiseksi suosittelemme ottamaan meihin yhteyttä jo suunnitteluprosessin varhaisessa vaiheessa - erityisesti palokatkojen ja palopeltien osalta: kun testattujen järjestelmien vaatimukset otetaan huomioon jo alkuvaiheessa, auttaa se vähentämään aikaa vieviä insinöörilausuntoja ja kalliita korjauksia, rakennusviiveitä tai käyttöönotto-ongelmia. 

Räätälöidyt ratkaisut

Datakeskuksista lääketeollisuuteen

Yrititpä sitten rakentaa hyperskaalautuvaa datakeskusta nopealla aikataululla tai etsiä ratkaisuja, jotka täyttävät lääke- tai elintarviketeollisuuden tiukkojen puhtausstandardien vaatimukset, meillä on tarvittava asiantuntemus tavoitteidesi saavuttamiseksi. Hyödynnä Hiltin, Paroc Panel Systemsin ja Rf-Technologiesin yhdistettyä tuntemusta löytääksesi ratkaisut teknisesti monimutkaisimpiin haasteisiisi.

Palokatkoratkaisut*

Tietoliikenne

Pienjännitekaapelien ja kaapelinippujen palokatkot

CFS-SL GA palokatkokaulus CFS-BL palokatkotiili CFS-D palokatkokiekko

Sähköläpiviennit

Kaapelihyllyjen, kaapelinsuojaputkien, kaapelikanavien ja virtakiskojen palokatkot

CFS-BL palokatkotiili

Putkiläpiviennit

Palokatkot kuuma- /kylmä-/prosessivesiputkille, jäähdytysnesteputkille, sprinkleriputkille, prosessijäähdytysputkille, jäte- ja sadevesiputkille

CFS-W P palokatkokääre Hilti CFS-C EL joustava palokatkomansetti

Rf-T palopellit

Palokatkot pyöreille, suorakulmaisille ja yhteen asennetuille Rf-T CR2 ja Rf-T CU2 palopelleille (ei Hiltin valmistamia)

*Huomaa, että tuotevalikoima ja nimikkeet voivat vaihdella eri maissa. Tarkista oman maasi paikalliset tuotteet Hiltin verkkosivuilta tai kysy omalta Hilti-asiantuntijalta.

Projektikumppanisi

Miten Hilti voi tukea sinua

Hiltin asiantuntijat konsultoivat ja neuvovat sinua suunnittelu- ja rakennusvaiheessa joko toimistolla, videoneuvottelun välityksellä tai työmaalla. Meillä on pitkäaikaista kokemusta suunnitteluyhteistyöstä, ja kattavilla palotestituloksillamme voimme auttaa sinua vastaamaan paikallisten viranomaisten kysymyksiin. Lisäksi eri toimialojen projektitiimimme auttavat vähentämään ylimääräisen työn riskiä ja lisäämään tuottavuutta rakentamisen aikana. Ota meihin yhteyttä jo tänään.

Jaa