Hilti PLT 300 -robottitakymetri ja Jaibot-porausrobotti rakennustyömaalla tekemässä LVIS-asennuksia.

BIM-mallinnukseen pohjautuva robotiikka LVIS-asennuksiin

Hilti Jaibot nopeuttaa työtä ja tekee siitä tarkempaa ja turvallisempaa

Mitä jos voisit täysin automatisoida rakentamisen työnkulun ottamalla käyttöön pelkkää digitaalista suunnittelua edistyneempiä menetelmiä? Mitä jos robotti voisi hoitaa toistuvat työtehtävät, auttaisi vähentämään ihmisten tekemien virheiden riskiä ja suorittaisi LVIS-projektit entistä nopeammin, turvallisemmin ja tarkemmin? Tietomallinnus eli BIM on jo huomattavasti vähentänyt monimutkaisuutta. Digitaalisen suunnitelman pohjalta puoliautonominen Jaibot-porausrobotti vie asennustyöt uudelle tasolle ja lisää työn tuottavuutta merkittävästi.

Rakennusalan tulevaisuus on jo täällä

Hilti Jaibot

Rakennusalan tulevaisuus on jo täällä

  • Puoliautonominen porausrobotti LVIS- ja sisäkatto-asennuksiin
  • Porausrobotti on täysin langaton kokonaisuus, joka pystyy työskentelemään jopa 8 tuntia latausten välillä ja jossa on sisäänrakennetut pölynpoisto- ja merkintäjärjestelmät
  • Helppokäyttöinen ja älykäs järjestelmä, jonka hallintaan ei tarvita erikoistaitoja

 

 

Paranna tuottavuutta puoliautonomisella sisäkattojen porausrobotilla

Miten Jaibot toimii?

Paranna tuottavuutta puoliautonomisella sisäkattojen porausrobotilla

Puoliautonominen Jaibot-porausrobotti parantaa asennusprojektiesi tuottavuutta. Digitaalisen suunnitelman avulla robotti voi suorittaa projektin vaatimat työtehtävät, ja sen tarjoamien tietojen avulla voidaan seurata asennusprojektin edistymistä ja tilannetta. Robotti merkitsee ja poraa reiät suunnitelman mukaisesti, joten se vapauttaa rakennustyöntekijät pään yläpuolisen porauksen kaltaisista rasittavista ja toistuvista työtehtävistä. Työntekijöidesi tarvitsee vain hallita uutta Jaibot-rakennusrobottia.

Betonisisäkatot ja rakennusrobotin suorittamat poraukset työmaalla.

Tarkemmat tulokset

Rakentamisen arvoketjun digitalisointi

Tietomallinnuksen ansiosta olet jo siirtynyt digitaalisen suunnittelun aikakaudelle. Digitaalinen suunnittelu voi tehostaa rakennusprosessia, vähentää ongelmien ilmaantumista työmaalla ja varmistaa optimaalisen järjestelmän suunnittelun. Rakennusrobotti käyttää näitä samoja tietoja työtehtävän suorittamiseen. Näin voit automatisoida työmaasi Jaibotin avulla:

  •  Siirrä data Autocadista tai Revitistä Hiltin pilvipalveluun. 
  • Siirrä työtiedosto kestävän PLC 400 -työmaatabletin avulla sijoitussovelluksia varten. 
  • Mittaa rakennustyömaa Hilti PLT 300 -robottitakymetrillä. 

Sen jälkeen rakennusrobotti poraa tuhansia reikiä autonomisesti digitaalisen poraussuunnitelman mukaisesti. Digitalisoitu prosessi parantaa poraustarkkuutta huomattavasti.

 

 

Rakennustyöntekijä käyttää turvallisesti Jaibot-robottia sisäkattojen poraukseen työmaalla

Turvallisempaa työskentelyä

Rakennusrobotit vähentävät mahdollisia riskitekijöitä

LVIS-asennusten vaatima pään yläpuolinen työskentely voi olla työntekijöillesi rasittavaa, haastavaa ja aikaa vievää. Koska nykyään rakennusalalla on jatkuvasti pula ammattitaitoisesta työvoimasta, tiimeistä on pidettävä hyvää huolta. Rakennusrobotin käyttäminen vähentää työmaan projekteihin liittyviä riskejä. Heidän tehtävänään on käyttää Jaibot-robottia, laittaa robottitakymetri käyttökuntoon ja varmistaa, että Jaibot pystyy suorittamaan tehtävänsä.

Kaikki oikeilla paikoillaan

Vähemmän virheitä

Kaikki oikeilla paikoillaan

Digitaaliset tiedot voivat olla hyvin tarkkoja, mutta LVIS-asennuksiin voi siitä huolimatta liittyä mahdollisia riskejä. Lukuisten urakoitsijoiden koordinointi voi olla vaikeaa, ja projektit voivat usein kärsiä asennusten huonosta laadusta. Eri sovellusten koordinointi voi myös olla kallista. Autonominen rakennusrobotti pystyy nopeasti ja tarkasti poraamaan reikiä digitaalisen suunnitelman mukaisesti. Reiän sijainti, syvyys ja halkaisija määritetään poraussuunnitelmassa, mikä todennäköisesti vähentää virheitä ja parantaa tarkkuutta sekä varmistaa entistä puhtaammat reiät. Merkinnän ja porauksen aikana Jaibot synkronoi tiedot automaattisesti järjestelmään. Projektin edistymistä voidaan seurata reaaliajassa dokumentointia varten.

Jaa