Suurta suosiota saavuttanut HUS3 betoniruuvi on siirtynyt syrjään uuden ja entistä tehokkaamman HUS4 betoniruuviankkurin myötä. Vuoden 2022 alussa markkinoille tullut HUS4 betoniruuvi on suunniteltu ja kehitetty erityisesti asiakaspalautteen perusteella. Ruuviankkuriportfolio on nyt entistä laajempi (mm. M12 ja M16 koot, ulkokierteinen A-versio) ja asennettavuus aikaisempaakin nopeampaa uusitun muodon ja kierteen ansiosta. Suorituskyvystä ei kuitenkaan ole tingitty, sillä HUS4 tarjoaa merkittäviä parannuksia erityisesti ontelolaattakiinnityksiin.
Ontelolaatta on esijännitetty laattaelementti, jota hyvin usein käytetään betonirunkoisissa rakennuksissa ala-, väli- ja yläpohjissa. Laatan koko on tyypillisesti 1200x12000, mutta niiden paksuus saattaa vaihdella hyvinkin paljon riippuen minkälaiseen kohteeseen tai jopa mihin rakennuksen osaan ontelolaatta on tulossa. Perinteisesti suunniteltaessa raskaampia kiinnityksiä ontelolaattaan, kiinnityksen kohdalle tehdään onteloon täyttövalu, jotta rakenteesta saadaan vahvempi ja pystytään paremmin hyödyntämään valitun ankkurin kapasiteetti. Ylimääräisenä työvaiheena tämä vie aikaa ja on työlästä tehdä. Joissain tapauksissa voidaan ankkuroida myös ontelolaatan saumoihin, mutta tämä rajoittaa paljon sitä, mihin kiinnityksiä voidaan tehdä.
Kiinnityksien suunnittelun lähtökohtana onkin, että ankkuroinnit tehdään onteloiden kohdalle, jotta laatan pituussuunnassa kulkevia punoksia ei vaurioiteta. Ihanteellisessa tilanteessa ankkuroinnit tehdään suoraan onteloon ilman erillisiä täyttövaluja, jolloin ankkurin kapasiteettiin vaikuttaa suoraan ontelon vahvuus eli kannaksen paksuus ontelon kohdalla. Tyypillisesti materiaalivahvuus ontelon kohdalla on 30-50 mm. Ankkurointipisteiden määrän ja ankkurien kapasiteetin suunnittelun kannalta onkin tärkeää tuntea ontelon kannaksen paksuus, joka vaihtelee ontelon mallin, muodon ja laatan paksuuden mukaan.