FAQ: NURON

Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin koskien Hiltin NURON akkutyökaluja ja akkuja

Alta löydät kaikki, mitä sinun tulee tietää Nuronista, akkutyökaluista ja akuista. Etkö löydä vastausta kysymykseesi? Ota meihin yhteyttä alla olevasta linkistä.

AKKUJÄRJESTELMÄT

Mitä eroa on Hiltin 12V-, 22V- ja 36V- sekä Nuron-akkujärjestelmien välillä?

Nuron, joka on Hiltin akkuvalikoiman uusin tulokas, mahdollistaa Hiltin nykyisten 22V- ja 36V -luokkien työkalujen käytön samalla akulla. Se tarjoaa yhden tehokkaan akkujärjestelmän kaikille uusille Hiltin akkutyökaluille. Nuron tekee työstänne helpompaa, sillä sen avulla voit hoitaa kaikki työnne ruuvauksesta betonin leikkaamiseen käyttämällä saman sarjan tehokkaita, yhteensopivia 22V Nuron-akkuja ja latureita. Ja koska akkujärjestelmä on myös älykäs, voit hyödyntää useita dataa tuottavia palveluja, jotka on suunniteltu helpottamaan laitteiden hallintaa.

NURON

Miten Nuronin älykäs datan hyödyntäminen tarkalleen ottaen toimii?

Nuron-työkalut tuottavat käyttötietoja, jotka tallentuvat akkuun. Kun akku latautuu, tiedot siirtyvät turvallisesti mobiiliverkon kautta pilveen. Työnkulku ei keskeydy, koska mitään erityisiä asetuksia, määrityksiä tai muita toimia ei tarvita. Nuron-akkuun tallentuneet tiedot tarjoavat ennakoivaa palvelua, joka auttaa vähentämään työseisauksia esimerkiksi ilmoittamalla, mikäli akku on tarpeen vaihtaa. Ne kertovat myös, missä työkalua on viimeksi ladattu tai käytetty ja tarjoavat hyödyllistä tietoa, jonka avulla voit tehdä tietoisempia päätöksiä työkaluistasi. Nämä dataan perustuvat palvelut ovat käytettävissä Hilti ON!Track-palvelun kautta mobiili- ja verkkosovelluksessa.

Ovatko kaikki Nuronin dataan perustuvat palvelut kaikkien asiakkaiden saatavilla?

Kaikilla Nuronin käyttäjillä on pääsy järjestelmän akun diagnostiikkaan ja työkalujen hallintaominaisuuksiin ON!Track-mobiilisovelluksen kautta. Sovelluksen avulla voit skannata työkaluja ja akkuja, katsoa videoita ja ohjeita, etsiä liittyviä tuotteita (kuten lisävarusteita) tai tehdä helposti huoltonoutotilauksen. Kun akun toiminta alkaa heiketä, voit myös suorittaa nopean ja helpon akun vaihtotilauksen suoraan sovelluksesta. Jos olet Hilti Työkalupalvelun ja ON!Track -kalustonhallintapalvelun asiakas, hyödyt myös kasvavasta valikoimasta huippuluokan dataan perustuvia palveluja ja ohjelmistoja.

Kaikki Työkalupalvelun kautta toimitetut laturit toimitetaan datamoduulilla. Tämä tarkoittaa, että saat välittömästi tiedon, mikäli akuissa esiintyy ongelmia. Voit myös paikantaa työkalut nopeasti tai tunnistaa käyttämättömänä olevat työkalut, jotta voit toimittaa työmaillesi. Voit myös käyttää Nuron-järjestelmän turvallisesti keräämiä tietoja tunnistaaksesi ja analysoidaksesi käyttötrendejä. Käyttämällä näitä tietoja voit rakentaa kaluston, josta yrityksesi todella hyötyy.

Edellyttääkö Nuron-järjestelmän käyttö paljon koulutusta?

Ei. Nuron-järjestelmä on suunniteltu helppokäyttöiseksi niin, ettei työnkulku keskeydy. Asiakaspalvelumme on valmis vastaamaan kaikkiin kysymyksiisi ja auttamaan sinua tietojen käytössä.

Seuraako Nuron kaikkea, esimerkiksi työtunteja, työntekijöiden tuottavuutta tai muita arkaluonteisia tietoja?

Ei. Nuron-järjestelmän tuottamia tietoja ei liitetä yksittäisiin käyttäjiin. Ne koskevat vain kalustoa - esimerkiksi tietoja siitä, milloin ja miten työkaluja käytetään, virhekoodeja, tietoja latauspaikasta ja akun tilasta. Jos haluat linkittää työkalu- ja käyttäjätietoja, voit tehdä sen omatoimisesti Hilti ON!Track- kalustonhallintaratkaisun avulla. Ota meihin yhteyttä, mikäli haluat lisätietoja uuden akkujärjestelmämme datapalveluista.

PÄIVITYS NURONIIN

Pitääkö minun siirtyä käyttämään Nuronia vai voinko edelleen käyttää nykyisiä Hilti-akkutyökalujani?

Voit jatkaa nykyisten Hilti-akkutyökalujesi käyttöä. Suosittelemme kuitenkin lämpimästi, että siirryt käyttämään Nuronia, sillä alusta tarjoaa paremman suorituskyvyn sekä dataan perustuvia palveluita samassa hintaluokassa.

Ovatko Nuron-työkalut kalliimpia kuin Hiltin nykyiset 22V- ja 36V -työkalut?

Nuron-järjeselmän hintaluokka on samanlainen kuin Hiltin muiden akkukoneiden ja akkujen. Tarkempia tietoja yksittäisistä työkaluista saat nettisivujemme tuotesivuilta, ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme, keskustelemalla Account Managerisi kanssa tai käymällä Hilti-myymälässä.

Entäpä varaosat ja tarvikkeet? Pitääkö myös ne vaihtaa?

Ei – kaikkia varaosia ja työkalutarvikkeita ei ole tarpeen vaihtaa. Lisätietoja saat nettisivujemme tuotesivuilta, ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme, keskustelemalla Account Managerisi kanssa tai käymällä Hilti-myymälässä.

Miten pitkään Hiltin nykyisiä 22V- ja 36V -työkaluja on saatavilla?

Nykyisiä 22V- ja 36V -akkujärjestelmiä tuetaan edelleen ja ne ovat saatavilla niin kauan kuin on tarpeen.

Voinko edelleen käyttää 12V- akkualustaa kevyempiin töihin?

Kyllä. Voit jatkaa Hiltin 12V-akkutyökalujen käyttöä kevyemmissä töissä vaikeapääsyisissä paikoissa, ja kehitämme alustaa edelleen.

Voinko käyttää nykyisiä Hilti 22V- ja 36V- työkalujani Nuron-akuilla?

Hiltillä on akkusovitin, jonka avulla voit käyttää lähes kaikkia vanhoja 22V:n työkalujasi Nuron-akuilla. Lisätietoja sovittimen käyttömahdollisuudesta tiettyjen työkalujen kanssa saat nettisivujemme tuotesivuilta, asiakaspalvelustamme tai Hilti-myymälästä. Sovitin ei valitettavasti ole saatavilla 36V -työkaluille.

AKUT

Miten litiumioniakkuja tulee säilyttää ja käsitellä?

Pidentääksesi akun käyttöikää, parantaaksesi tuottavuutta ja suojataksesi  työntekijöitäsi suosittelemme seuraavaa:

• Säilytyslämpötilan tulee olla –20°C ja +40°C välillä
  • Käytä Nuron-akkujesi integroitua kuntotesteriä varmistaaksesi, että ne ovat täysin toimintakykyisiä.
  • Älä säilytä akkua laturiin kytkettynä. Irrota akku laturista aina latauksen päätyttyä
  • Älä koskaan varastoi akkuja auringonpaisteessa, lämmittimen tai patterin päällä tai ikkunan takana
  • Ympäristön käyttölämpötilan tulee olla -17 °C ja +60 °C välillä.
  • Tarkista akut säännöllisesti ja vältä latausta tai purkamista, jos akussa on näkyviä vaurioita
  • Pidä akut puhtaina - poista pöly ja lika kuivalla, pehmeällä harjalla tai kuivalla kankaalla
  • Älä käytä akkuja muihin tarkoituksiin (esim. vasarointi)

Mitä akun tila tarkoittaa?

Akun tila viittaa litiumioniakkujen jäljellä olevaan käyttöikään. Kaikkien litiumioniakkujen teho ja suorituskyky heikkenee ajan myötä – olipa kyseessä sitten työkalujen akut tai kannettavan tietokoneen tai matkapuhelimen akut. Nuron-akussa akun kunnon ilmaisin kertoo, milloin akku pitää vaihtaa. Näin varmistat, että työskentelet aina mahdollisimman tuottavilla työkaluilla.

Toimivatko litiumioniakut kylmemmällä säällä?

Ympäristön käyttölämpötilan tulee olla -17°C ja +60°C välillä, kun taas optimaalinen lämpötila on 10°C - 30°C. Akkuja ei tule ladata alle 0°C:n lämpötilassa.

Pitäisikö litiumioniakut päästää täysin tyhjiksi ennen lataamista?

Ei, litiumioniakun varausta ei tarvitse purkaa kokonaan ennen lataamista. Li-ion-akut ovat erittäin joustavia, eikä niiden kohdalla tarvitse kantaa erityistä huolta akun lataustason muisti-ilmiöstä.

Kuinka kauan Hiltin litiumioniakut kestävät?

Nuron-akut sisältävät korkealaatuisia litiumionikennoja, jotka on suunniteltu tarjoamaan korkean suorituskyvyn ja pitkän käyttöiän. Yksittäisen akun käyttöikä riippuu useista tekijöistä, kuten käytetystä työkalusta, käyttövoimasta, käyttötiheydestä ja ympäristön lämpötilasta.

YMPÄRISTÖKESTÄVYYS

Miten hävitän litiumioniakut turvallisesti?

Kannamme vastuun tuotteistamme koko niiden elinkaaren ajan ja myös niiden käyttöiän lopussa varmistaaksemme, että ne eivät päädy kaatopaikoille. Voit toimittaa käytöstä poistetut Hilti-akut Hiltin myymälään tai olla yhteydessä asiakaspalveluumme noudon järjestämiseksi. Ennen akkujen hävittämistä peitä akkujen navat johtamattomalla materiaalilla (esimerkiksi sähköteipillä). Älä hävitä akkuja sekajätteen mukana.

Voiko Hiltin akkutyökalut kierrättää?

Toimita Hilti-työkalusi Hiltin myymälään tai ole yhteydessä asiakaspalveluun, niin varmistamme sen oikean uusiokäytön ja kierrätyksen. Hyödynnämme keräämiämme työkaluja varaosiksi aina kun mahdollista, muussa tapauksessa kierrätämme työkalun materiaalit. Työkalumme sisältävät runsaasti terästä, kuparia ja alumiinia, ja yli 70 % työkalun sisältämästä metallista voidaan kierrättää useaan tarkoitukseen. Pyrimme jatkuvasti nostamaan kierrätysastetta.

Mitä Hilti tekee vähentääkseen sähkötyökalujensa ympäristövaikutuksia?

Me Hiltillä huomioimme tuotteidemme koko elinkaaren. Esimerkiksi 23 % tuotteidemme valmistuksessa käytettävästä materiaalista on kierrätettyä  (maailmanlaajuisesti keskiarvo on 8 %) ja käytämme tuotannossamme 100 %:sti uusiutuvaa energiaa. Korjaamme ja huollamme työkalumme niiden vaihdon sijaan, ja käyttöiän lopussa olevan työkalun kierrätämme kierrätyskumppaneiden avulla. Kaikki uudelleenkäyttöön kelpaamattomat työkalut kierrätetään auditoitujen kolmannen osapuolen logistiikkakumppaneidemme toimesta. Arvioimme, voiko työkaluja käyttää uudelleen joko lahjoituksina tai varaosina uusiokäyttöohjelman kautta. Koska työkalumme ovat yli 70 %:sti metallia, valtaosa niiden painosta voidaan hyödyntää kansainvälisillä raaka-ainemarkkinoilla. Lisätietoa voit lukea nettisivuiltamme kohdasta Kestävä kehitys.

Mitä Hilti tekee vähentääkseen litiumioniakkujensa ympäristövaikutuksia?

Maailmanlaajuisen käänteisen logistiikan verkostomme keräämät akut kierrätetään akkujen kierrätykseen erikoistuneiden kolmansien osapuolien kumppanien toimesta. Akuista erotetaan tiettyjä metalleja, kuten kobolttia, nikkeliä ja litiumia. Näitä materiaaleja käytetään sitten uusien akkujen valmistuksessa. Työskentelemme kierrätyskumppaneiden kanssa kierrätysprosessin parantamiseksi varmistaaksemme, että akuista saadaan talteen mahdollisimman paljon tärkeitä materiaaleja.

Muita kysymyksiä?

Jos et löytänyt vastausta kysymykseesi tältä sivulta, vastaamme mielellämme! Ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Jaa