Aalborgin yliopistollinen sairaala, Tanska

Toimivat palokatkoratkaisut suurelle, modernille sairaalalle

Customer Project Aalborg Denmark

Yliopistosairaalan kunnianhimoinen tavoite on keskittää kaikki olemassa olevat alueelliset terveydenhuollon laitokset yhden katon alle. Rakennuskompleksi käsittää 581 vuodepaikkaa, 32 leikkaussalia, 117 avovastaanottotilaa, 27 päivähoitotilaa ja 29 kuvaushuonetta 150 000 neliömetrin suuruisella alueella.

 

Haaste

Cast-in device and speed sleeve for hospital firestop solution

Tulevaisuudenkestävät palokatkot huolimatta rutiininomaisesta kaapelien jälkiasennuksesta

Kun on kyse paloturvallisuudesta, sairaalat ovat ainutlaatuisen haastavia projekteja. Yhtäältä on maksimoitava evakuointiajat, koska asiakkaiden liikkuvuus vaihtelee. Toisaalta nykyaikaisissa sairaaloissa tehdään jatkuvasti monimutkaisia ja muuttuvia talotekniikka-asennuksia. Tämä edellyttää passiivisia paloturvallisuus- ja osastointitoimenpiteitä, jotka täyttävät korkeimmat standardit, mutta mahdollistavat myös linjojen / kaapeleiden huollon ilman huoltokatkoksia. Aalborgin uusi yliopistollinen sairaala on suunniteltu huomioiden nämä ehdottomat turvallisuus- ja joustavuusvaatimukset.

Rakennuksen omistajan suurimpana huolenaiheena oli varmistaa, että kaikki palokatkot on oikein asennettu ja että ne on helppo huoltaa. Tulevaisuudenvarmistus oli myös tärkeä tavoite - kaikkien palokatkojen häiriötön toiminta on varmistettava huolimatta rutiinomaisista kaapelien jälkiasennuksista. Tämän lisäksi käynnissä oleva arvosuunnittelu sekä tehostettu aikataulu edellyttivät käyttäjäystävällistä, korkean tuottavuuden palokatkosuunnitelmaa.  

 

 

Olemme nähneet, kuinka tulipalot voivat levitä nopeasti sairaaloissa, koska kukaan ei ollut miettinyt paloturvallisuutta. Tämän me halusimme välttää.

Kim Enevold, Suunnitteluinsinööri
Oluf Jørgensen, Consulting Engineers

 

Ratkaisumme

CFS-SL GA Firestop Speed Sleeve

Aloita palokatkojen suunnittelu hyvissä ajoin

Koskaan ei ole liian aikaista aloittaa palokatkojen suunnittelua, ja tämä projekti on siitä hyvä esimerkki. Suunnitteluvaiheesta lähtien Hiltin projekti-insinöörit työskentelivät suoraan suunnittelijoiden kanssa kehittääkseen palokatkoratkaisun, joka oli räätälöity budjetin ja aikataulun lisäksi sairaalan toiminnan mukaisesti. Rakennuksen omistajan turvallisuusvaatimukset voitiin täyttää ilman että vaarannettiin projektin toimitusaikaa, kaapelinhallintaa, ilmavirran hallintaa ja tuotteiden hyväksyntää.

Hiltin projektitiimi kävi rakennusvaiheen aikana säännöllisesti työmaalla antamassa asennusohjeistusta ja tukemassa urakoitsijan tiimiä. Kaikki haasteet voitiin ratkaista paikan päällä, minkä ansiosta vältyttiin viivästyksiltä ja aikataulun ylityksiltä.

Sairaalan palo-osastointisuunnitelma käsittää 5 000 CFS-CI valuun jätettävää palokatkoa ja 10 000 CFS-SL -palokatkokaulusta. Putkien läpivienteihin valittiin Hilti CFS-CID esiasennettu palokatko, koska se vähentää rakennusaikaa ja kokonaiskustannuksia ja takaa oikein asennettuna täysin hyväksytyn palontorjunnan. Kaapelien palosuojaukseen valittiin palokatkokaulus  ilmavirran hallinnan vuoksi. Lisäksi huoltotoimenpiteissä kaapelien vaihto sujuu niiden ansiosta nopeasti ja kustannustehokkaasti.

Liittyvät tuotteet

 • CFS-SL M

  Palokatkokaulukset

  Esivalmisteiset palokatkotuotteet kaapeleiden optimaaliseen hallintaan

  Lue lisää
  Firestop Cast-in Device

  Valuun jätettävät palokatkot

  Muovi- ja metalliputkiin lattiasovelluksissa

  Lue lisää

Palontorjunta

Kaikki mitä sinun tulee tietää vahinkojen hallinnasta tulipalon aikana

Jaa