Marriott AC Cayalá, Guatemala City

Kuinka Hilti varmisti hotellin kattavan palo-osastoinnin korkealaatuisten sisätilojen vaatimusten mukaisesti

AC on hiljattain valmistunut Marriott-ketjun hotelli Paseo Cayalá-kadun varrella, joka on vilkas osto- ja ravintolakatu Guatemala Cityn keskustassa. Hotellin kaikki 114 huonetta ovat huippuvarusteltuja - ne tarjoavat kaiken korkeatasoisen tekniikan ja mukavuuden, jota nykyaikaiselta hotellilta voi odottaa. Näkymättömät ominaisuudet ovat kuitenkin asia, joka erottaa AC Cayalán muista hotelleista. Mukavien ja viihtyisien huoneiden rakenteissa on piilossa passiivisten laitteiden verkosto, joka varmistaa asukkaiden turvallisuuden tulipalon sattuessa.   

 

Haaste

Yleisimpien saumojen tiivistäminen

Aktiivisten palontorjuntalaitteiden, kuten palovaroittimien ja sprinklerien, asentaminen on tietysti äärimmäisen tärkeää, mutta ne eivät takaa riittävän tehokasta palosuojausta. Itse asiassa yrityksen paloturvallisuusvaatimusten mukaan Marriott-rakennuksissa on oltava sekä aktiiviset että passiiviset palokatkojärjestelmät.

AC Cayalán kohdalla valtaosa passiivisista palontorjunta-asennuksista koostui yleisimpien, esimerkiksi kipsilevyn ja betonin perusrakenteen, välisten saumojen tiivistämisestä.

Kokeneet paloturvallisuuden ammattilaiset ja -urakoitsijat tietävät, että kyseessä on hyvin monimutkainen tehtävä. Saumojen huonosta tiivistämisestä johtuva väärä palo-osastointi voi nopeuttaa savun ja tulipalon leviämistä. Siksi on erittäin tärkeää, että molemmat osapuolet toimivat yhdessä, jotta löydetään oikea, asiakkaan tarpeita varten räätälöity ratkaisu.

 

Ratkaisumme

Application of CFS-SP WB firestop joint spray

Kunkin yksittäisen huoneen osastointi

Vaikka pääurakoitsija Grupo Cayalá suunnitteli vierashuoneen prototyypin saadakseen Marriottin hyväksynnän, tarjouduimme laatimaan palokatkosuunnitelman ensimmäisenä vaihtoehtona koko projektille.

Teimme paikan päällä teknisiä arvioita projektipäälliköiden kanssa, jotka eivät olleet vielä määrittäneet saumausten palosuojauksen laajuutta. Hiltin kenttäinsinöörejä pyydettiin ehdottamaan useita rakennusmääritykset täyttäviä palokatkovaihtoehtoja, jotka ottivat huomioon sekä Marriottin että paikallisten viranomaisten vaatimukset passiivisen paloturvallisuuden osalta.

Tarjosimme kolmea ratkaisua: alkaen perusosastoinnista, joka koskisi vain evakuointialueita aina täydellisempään ratkaisuun, jossa hotellin jokainen huone palo-osastoidaan.

Jälkimmäinen valittiin: emme ainoastaan edesauttaneet tehokkaiden ja todennettavissa olevien passiivisten paloturvallisuustoimenpiteiden toteuttamista, vaan pystyimme myös tarjoamaan järjestelmän, joka täyttää asiakkaan vaatimat standardit. Tiivis yhteistyö urakoitsijan kanssa ja huolellisesti valikoidut tuotteet tekivät tämän mahdolliseksi.

 

Suositeltu tuote

Ruiskutettava palokatkomassa

Varmistaakseen palokatkojen oikean asennuksen, urakoitsija valitsi Hiltin sen todistetun laadun, laajan sertifiointivalikoiman ja henkilökohtaisen tuen johdosta.

Pääasialliseksi tuotteeksi valittiin Hilti CFS-SP WB ruiskutettava palokatkomassa, joka yhdessä mineraalivillan kanssa takaa aukkojen täydellisen tiiviyden.

 

Liittyvät tuotteet

  • Hilti CFS-SP SIL Pursotettava palokatkomassa

    Paloluokiteltu tiivistevaahto rakennusten saumojen tiivistämiseen

    Siellä, missä tarvitaan maksimaalista liikkuvuutta

    Lue lisää

Palontorjunta

Kaikki mitä sinun tulee tietää vahinkojen hallinnasta tulipalon aikana

Jaa