Evolution Tower, Moskova, Venäjä

Korkeat paloluokat omaavien seinien ja lattioiden tehokas palontorjunta

Customer Project Moscow Russia

255 metriä korkea ja 55-kerroksinen Evolution Tower sijaitsee Moskovan kansainvälisessä finanssikeskuksessa. Valtaosa pilvenpiirtäjästä on varattu toimistoille, lisäksi rakennuksessa on kahviloita, ravintoloita ja liikkeitä. Valmistumisestaan lähtien Evolution Tower on saanut kiitosta niin Venäjällä kuin kansainvälisesti laadukkaan ja kekseliään suunnittelunsa ansiosta. Vuonna 2015 kaupungin viranomaiset nimesivät rakennuksen Moskovan parhaaksi monikäyttörakennukseksi. Sen jälkeen Evolution Tower on voittanut ensimmäisen palkinnon National Association of Surveyors and Designers awards (NOPRIZ) -kilpailussa, toisen palkinnon Emporis Best Skyscraper Awards -kilpailussa, ja oli mukana CTBUH- ja MIPIM awards- loppukilpailussa.

 

Haaste

Customer Project Moscow Russia

Speedy installation of high-performance reliable firestop

Rakennuttajan ensisijaisena tavoitteena oli hyvä paloturvallisuus sekä luotettavat ja tehokkaat palokatkotuotteet. Toisaalta rakennuttajan suurimpana huolenaiheena oli asennuksen nopeus.

Laajuuden ja nopeuden lisäksi hankkeen tärkeimpänä haasteena olivat monimutkaiset paikalliset vaatimukset koskien läpivientien paloluokitusta: Seinissä vaatimuksena oli EI90 mutta lattioissa EI240. Näistä tiukoista vaatimuksista huolimatta tuotteiden tuli olla helposti asennettavissa. 

 

Ratkaisumme

CP CFS-D Firestop disc

Hilti CFS-D palokatkokiekot, Hilti CP 660 palokatkovaahdot yhdessä Hilti CP 646 -kääreiden kanssa

Tänä päivänä Evolution Towerin passiivinen palontorjunta on varmistettu 32 000:lla Hiltin CFS-D 25 palokatkokiekolla, 35 000:lla Hiltin CP 660 palokatkovaahtopatruunalla sekä 250:llä Hiltin CP 646 palokatkokääreellä. Kaikkien näiden asennusta edelsi tiivis yhteistyö Hiltin ja urakoitsijan, paikallisten sääntelyviranomaisten, tarkastajien ja rakentajien välillä.

Ensin oli todistettava, että tuotteemme täyttivät kaikki tarvittavat paloturvallisuusvaatimukset - kuten esimerkiksi EI90-luokitettujen 100 mm:n seinien ja lattioiden kohdalla. Tekninen osastomme järjesti testit kolmannen osapuolen laboratorioissa. Tuloksena yhteistyökumppanimme saivat viralliset hyväksynnät, jotka oli räätälöity heidän projektisovelluksiinsa. Kun vaadittavat luokitukset oli saatu, metalli-, muovi- ja ilmanvaihtoputkille sekä kaapeliläpivienneille myönnettiin neljä palosertifikaattia. Rakentamisen käynnistyttyä insinööritiimimme oli paikan päällä antamassa tukeaan tarkastusten aikana. Esimuotoillut, itsestään tarttuvat Hilti CFS-D palokatkokiekot olivat erittäin nopea asentaa pienten kaapeleiden, kaapelinippujen ja -kanavien ympärille. Suurempiin aukkoihin, joissa on sekä kaapeleita että putkia, käytettiin Hilti CP 660 palokatkovaahtoa yhdessä Hilti CP 646 palokatkokääreiden kanssa.

Hiltin säännöllisten esittelyjen ansiosta urakoitsija ja rakennuksen omistaja olivat jatkuvasti ajan tasalla päätöksiä tehdessään. Näiden päätösten perusteella Hiltin tekninen osasto toimitti suositellut suunnitteludokumentit ja projektiasiakirjat, organisoi projektikohtaiset testaukset ja koulutti asentajia tuotteiden käytössä.

Hilti teki palontorjunnasta helppoa. Hiltin tuen ansiosta kaikki tapahtui määräysten mukaisesti ja riskit vähennettiin minimiin.

StoryTekhno
Engineering

Liittyvät tuotteet

 • Hilti firestop joint spray CFS-SP SIL

  Paloluokiteltu tiivistevaahto rakennusten saumojen tiivistämiseen

  Siellä, missä tarvitaan maksimaalista liikkuvuutta

  Lue lisää
  Hilti CFS-D Palokatkokiekot

  Palokatkokiekot

  Helppo kääriä kaapeleiden ympärille

  Lue lisää
  Hilti CFS-C P Palokatkomansetit

  Palokatkomansetit

  Muodostavat paloa ja savua torjuvan sulun palavien muoviputkien läpivienteihin

  Lue lisää
  Hilti CP 660 Palokatkovaahto

  Palokatkovaahto

  Pieniin ja keskisuuriin läpivienteihin

  Lue lisää

Palontorjunta

Kaikki mitä sinun tulee tietää vahinkojen hallinnasta tulipalon aikana

Jaa