TABAKALERA, SAN SEBASTIÁN, ESPANJA

Tupakkatehtaan muuttaminen suureksi kulttuurikeskukseksi

Hilti jobsite reference tabakalera San Sebastián Spain

Haaste

Hilti jobsite reference tabakalera San Sebastián Spain

Tabakalera on entinen tupakkatehdas, mutta se muutettiin massiiviseksi nykykulttuurin keskukseksi San Sebastiánin Euroopan kulttuuripääkaupunki 2016 -nimityksen juhlistamiseksi.

Rakennus on valtava ja tarkoituksena oli luoda 30 000 m2 tilaa näyttelyitä, elokuvateattereita, media-arkistoa ja jopa hotellia varten. Koko projekti maksoi 50 miljoonaa euroa.

Rakennuksen koko tarkoitus muutettiin, joten rakennettiin uudet lattiat, uudet sisätilat ja aivan uusi lasikatto.

Sisäkatot valmistettiin monista eri materiaaleista, kuten vanhoista teräspalkeista, ontoista laatoista, komposiittilaatoista ja perinteisistä betonilaatoista.

Hiltin ratkaisu

Ratkaisimme projektin käyttämällä Hiltin MQ-järjestelmää kaikkien tarvittavien teknisten rakenteiden tukena ja toimitimme yli 14 000 metriä Hiltin MQ-kiskojärjestelmää.

Hiltin suoran kiinnityksen tekniikoita käytettiin kiskojärjestelmän kiinnittämiseen suoraan teräsrakenteisiin, ja Hiltin HUS-ruuviankkuri oli betoniin kiinnitykseen käyttämämme ratkaisu.

Tabakalera avattiin vuonna 2015 neljän rakentamisvuoden jälkeen, hyvin ajoissa San Sebastiánin Euroopan kulttuuripääkaupunkivuotta varten.

TÄHÄN RATKAISUUN ERITELLYT TUOTTEET

Jaa