MODULAARISTEN KANNAKOINTIJÄRJESTELMIEN SUUNNITTELU MAANJÄRISTYSALUEILLE

Tuotteet, palvelut ja ohjelmistot seismisiin käyttökohteisiin

Hilti modular support systems MQ-41-L installation channel for medium-heavy duty applications

Kuulemme normaalisti vain erittäin tuhoisista maanjäristyksistä, mutta todellisuudessa niitä sattuu joka päivä kaikkialla maailmassa.

Rakennusteollisuuden standardit (NTC 2008 ja eurokoodi 8) edellyttävät nyt niiden varalle seismistä kestävyyttä myös muilta kuin rakenne-elementeiltä ja teknisiltä asennuksilta.

Tämä kattaa kaikki julkiset rakennukset kuten sairaalat, ostoskeskukset, hotellit ja koulut.

MAANJÄRISTYKSEN FYSIIKKA

Seismic design
• Maanjäristys synnyttää putkistoon ylimääräisiä kuormituksia kaikissa suunnissa.
• Vaakatason kuormitukset (Ex ja Ey) ovat yleensä putkituille kaikkein kriittisimpiä.
• Rakennusmääräykset (kuten EC8, IBC) tarjoavat yksinkertaistettuja menetelmiä seismisten kuormien laskentaan vastaavan staattisen analyysin perusteella.
• Useimpien rakennusmääräysten mukaan ylimääräistä pystysuuntaista seismistä kuormaa ei tarvitse ottaa huomioon.
• Modulaaristen kannakointijärjestelmien täytyy kestää nämä vaakasuuntaiset kuormitukset riittävällä jäykkyydellä tai niihin täytyy suunnitella sekä pitkittäis- että poikittaissuuntaan sijoitettavat vahvikkeet, jotka ankkuroidaan asianmukaisesti pohjamateriaaliin.

KYSY INSINÖÖRILTÄ

SUUNNITTELU JA RAKENTAMINEN MAANJÄRISTYKSIEN VARALTA

  • Seismisen suunnittelun tekninen opas

    Seismisen suunnittelun tekninen opas

    Täydellinen työkalu teknisille konsulteille ja suunnittelijoille. Olemme koonneet tietoja ja informaatiota, jotta seismisten ratkaisujen määrittely ja esimitoitus olisi helpompaa mekaanisiin, sähkö- ja ilmanvaihtojärjestelmiin.

    Lue lisää

HILTIN MAANJÄRISTYSTUTKIMUS JA -TESTAUS

Teemme yhteistyötä Kalifornian yliopiston (San Diego) kanssa

Uskomme Hiltillä vahvasti tutkimukseen ja kehitykseen, omien laboratorioiden ja testauslaitosten käyttöön ja ansioituneiden kumppaneiden kanssa työskentelyyn maailmanlaajuisesti.

Seismisessä testauksessa olemme tehneet yhteistyötä Kalifornian yliopiston (San Diego) rakennesuunnittelun tiedekunnan kanssa.

Kyseessä on jännittävä projekti, jossa olemme suorittaneet tuotteillemme täyden mittakaavan suorituskyvyn testauksia käyttämällä maailman suurinta tärinäpöytää – erityistä viisikerroksista rakennusta, joka on altistettu tärinöiden sarjalle 1:1 Richterin asteikolla.

Tämä on tarjonnut erinomaisen mahdollisuuden seismisten tuotteidemme tutkimukseen ja suunnitteluun, myös Hiltin innovatiivisen modulaarisen kannakointijärjestelmän MQS osia varten.

Jaa