Puettava teknologia voidaan jakaa toimintansa perusteella kolmeen ryhmään: replikoivat, täydentävät tai ihmiskyvyn ylittävät laitteet.
Ensimmäiseen ryhmään kuuluvat laitteet toistavat/palauttavat ihmisen toimintoja. Niitä käytetään yleisesti lääketieteen alalla, jolla sydämentahdistimia, proteeseja ja puettavia laitteita on kehitetty vuosikymmenien ajan.
Täydentävät laitteet taas lisäävät keinotekoisesti ihmisen voimaa, älyä, näkökykyä tai muita toimintoja yli tavanomaisten rajojen. Rakennusalalla tämäntyyppisten puettavien laitteiden tarkoituksena on vähentää työn kuormittavuutta ja käyttäjien väsymistä, ja ne helpottavat urakoitsijoita työturvallisuuteen liittyvien ongelmien ratkaisemisessa.
Ihmiskyvyn ylittävät laitteet taas mahdollistavat asioita, joita emme normaalisti pysty tekemään, kuten lentämään, hengittämään veden alla, saavuttamaan yli-inhimillisiä aistiparannuksia ym. Tästä yhtenä esimerkkinä on aivokäyttöliittymä (bci, brain-computer interface), ala, joka on kehittynyt nopeasti viime vuosikymmeninä. Aivokäyttöliittymät ovat rajapintoja, joiden avulla henkilö voi olla vuorovaikutuksessa tietokoneen tai koneen kanssa ajattelun voimalla.