Maailmalle lähteneet

Tutustu meiltä maailmalle lähteneisiin hiltiläisiin

Manchesteriin!

JOHANNA TYNYS - IRLANTI

Johanna Tynys Irlannissa

Aloitin syksyllä 2014 pääkaupunkiseudun Hilti Myymälöissä ja tarkoituksena oli löytää sijoituspaikka juuri siltä alueelta, mutta minulle tarjoutuikin mahdollisuus lähteä kotikaupunkiini Lahteen ja vietinkin seuraavaan vuoden Lahden Hilti Myymälän myymälävastaavana. Myymälätyön jälkeen siirryin Account Manageriksi timanttitiimiin. Timanttispesialistina huolehdin pääkaupunkiseudun timantti- ja purku-urakointiasiakkuuksista reilun kahden vuoden ajan.

Ulkomailla työskentely ei ole koskaan ollut mikään suuri unelmani, mutta en myöskään koskaan ole sitä aktiivisesti kartellut. Kun tilaisuus tarjoutui, ei tarvinut pitkään asiaa harkita. Itse haastatteluprosessi oli yllättävän mutkaton ja jopa helppo, mutta se luultavasti johtui Hiltin verkostosta, joka oli tehnyt ”tiedustelutoimensa” jo perinpohjaisesti etukäteen. Tämä takasi, että minulle löytyi juuri sopiva paikka!

Työskentelen tällä hetkellä Hiltin Irlannin maaorganisaation sähkökoneista ja tarvikkeista vastaavana tuotepaallikkönä. Työhöni kuuluu vastata tuoteportfolioni tuotteiden hinnoittelusta, markkinoinnista, lanseerauksesta ja tuotekehityksesta yhdessa globaalin tiimin kanssa.

Irlannissa ja Suomessa on paljon samaa ja vaikka Irlannin maaorganisaatio on hyvin pieni se on kuitenkin kansainvälinen. Irlantilaiset ovat suomalaisiin verrattuna avoimempia ja puheliaampia, mutta sama välittomyyden ja sydämellisyyden kulttuuri on kuitenkin löydettävissä kaikista Hiltin eri maaorganisaatiosta.

En ole tehnyt vielä suuria tulevaisuuden suunnitelmia ja menen työtehtävä kerrallaan eteenpäin ja katsotaan minne matka minut vie. Suomeen minulla ei ole vielä kiire palata, mutta uskon, että kotiin palaan vielä jossain vaiheessa!

ROOPE KORHONEN - MANCHESTER, ISO-BRITANNIA

Roope Korhonen

Aloitin Hiltillä elokuussa 2015 rakennuspuolen Account Managerina ja vastuullani oli rakennusalan asiakaskumppanuuksien kehittäminen. Jokainen päivä oli erilainen ja vaikka minulla ei ollut aiempaa rakennusalan kokemusta, esimieheni ja tiimikaverini auttoivat minua oppimaan nopeasti. Parhaat muistot liittyvät siihen, kun olen pystynyt auttamaan asiakasta tehostamaan heidän liiketoimintaansa tavalla, jota he eivät olleet itse osanneet miettiä. Se on todella palkitsevaa!

Mahdollisuus kansainväliseen uraan oli yksi pääsyistä, minkä takia hakeuduin Hiltille töihin. Olen opiskellut ulkomailla ja valmistumiseni jälkeen halusin työskennellä kansainvälisessä yrityksessä. Hiltin rekryprosessi teki minuun vaikutuksen ja minulle jäi kuva, että yritys todella halusi minut töihin.

Hilti on antanut minulle alustan menestyä ja Hiltillä uskotaan vahvasti ihmisten kehittämiseen. Ensimmäinen esimieheni oli tästä hyvä esimerkki: Hän teki ensimmäisestä työpäivästä alkaen selväksi, että hän haluaa auttaa minua saavuttamaan oman kehityspotentiaalini. Olen hänelle hyvin kiitollinen tästä. Hiltillä on maailmanlaajuisesti 28 000 työntekijää yli 120:ssa maassa ja tämä tarkoittaa jatkuvasti kasvavia uramahdollisuuksia eri puolilla maailmaa.

Tällä hetkellä työskentelen Manchesterissa osana Learning and development -osastoa. Pohjois-Euroopan pääkonttorimme sijaitsee täällä Iso-Britanniassa ja minun tiimini vastuulla on kehittää ja vetää koulutuksia henkilöstölle Suomesta, Ruotsista, Tanskasta, Briteistä sekä Irlannista. Parasta työssäni ovat ihmiset. On palkitsevaa auttaa muita kehittymään ja oppimaan uusia asioita. Olen ylpeä saadessani olla osana organisaatiota, jossa henkilöstön jatkuvaan koulutukseen panostetaan paljon.

Työskentely Iso-Britanniassa ei kokemukseni perusteella eroa juurikaan Suomesta. Torstain hernekeiton sijaan perjantai tunnetaan Fish 'n Chips fridayna. Työympäristöni on hyvin kansainvälinen ja vaikka työ sijaitsee fyysisesti briteissä, ovat ihmiset ymparilläni joka puolelta maailmaa. Tulevaisuuden urasuunnitelmani ovat niin ikään ulkomailla eikä Suomeen palaaminen ole lyhyen aikavälin suunnitelmissa. 

MINTTU JANSSEN - MANCHESTER, ISO-BRITANNIA

Please enter alternative text here (optional)

Aloitin tammikuussa 2011 Hiltin asiakaspalvelussa, jossa olin muutaman kuukauden ja siitä siirryin tukitoimintojemme puolelle. Olen työskennellyt hyvin monipuolisesti erilaisten prosessien ja järjestelmien kanssa kuten esimerkiksi hinnoittelun, asiakasrekisterin ja Hilti myyjien käyttämä CRM-järjestelmän parissa. Työn suorituspaikalla ei ole minulle niin väliä ja kiinnostuinkin heti, kun mielenkiintoinen pesti avautui Manchesterista.

 Hiltin kautta on helppo päästä ulkomaille töihin, kun vain tietää itse mitä tavoittelee ja työskentelee sen tavoitteen saavuttamiseksi ja osoittaa kykynsä työtehtävissä. Olen Pohjois-Euroopan regioonassa Manchesterissa töissä työnimikkeellä Regional Process Expert Fleet Management eli vastaan Hiltin Työkalupalvelun osalta prosessien pyörimisestä regioonan tasolla ja toimin välittäjänä maaorganisaatioiden ja globaalin organisaation välissä. 

Manchesterin pääkonttorilla on helppoa ja mukavaa työskennellä ja työkulttuuri on samantapainen kuin Suomessakin, ja esimerkiksi innovatiivisuuteen kannustetaan. Erona on tietysti organisaation koko ja koska ihmisiä on niin paljon, kaikkia ei tunne, toisin kuin Suomessa. Olen tällä hetkellä erittäin tyytyväinen työhöni ja viihdyn täällä. Mutta täytyy katsoa, josko vielä palaan Hilti Suomeen tulevaisuudessa! 

JOHANNA KOUKKUNEN MANCHESTER, ISO-BRITANNIA

Johanna Koukkunen Manchesterissa

Aloitin Hiltillä talouden kesätyöntekijänä vuonna 2015 ja kesän jälkeen jatkoin opintojen ohella osa-aikaisena Finance Traineenä. Alkuvuodesta 2016 aloitin Credit & Collection Specialistin roolissa ja  vastuullani oli luotonvalvonta ja perintä sekä niihin liittyvien prosessien kehittäminen. C&C Specialisti -roolin ohella olen toiminut Suomessa useissa projekteissa, kuten Lean -ajattelun implementoinnissa toimistoympäristöön ja myyntiin sekä Local Test Managerina uuden SAP järjestelmän käyttöönotossa.

Olen aina halunnut päästä töihin ulkomaille ja kartuttaa kokemusta työskentelystä kansainvälisessä työympäristössä. Yksi syistä, miksi halusin Hiltille töihin on Hiltin kansainvälisyys sekä Hiltin tarjoamat kansainväliset uramahdollisuudet.

Hiltin kautta oli erittäin helppoa päästä töihin ulkomaille, koska täällä kannustetaan kansainväliseen uraan ja autetaan oikean urapolun valitsemisessa. 2017 joulukuussa esimieheni nosti esille mahdollisuuden lähteä tutustumaan Pohjois-Euroopan pääkonttorimme talousosastoon ja sen tarjoamiin mahdollisuuksiin. Ja niin sitten aloitin 2018 elokuussa Performance Controllerin roolissa.

Tässä roolissa tuen liiketoimintaa luomalla analyysejä ja laskelmia mm. suorityskyvystä ja myynnin kehityksestä koko pohjoisen regioonamme tarpeisiin. Toimin tiiviissä yhteistyössä Hiltin sisäisten sidosryhmien kanssa (myynti, markkinointi, talous) ja osallistun erilaisiin toimintaa kehittäviin globaaleihin ja lokaaleihin projekteihin. Jokainen työpäiväni on erilainen, mutta parasta työssäni on kuitenkin yhteistyö erilaisten ihmisten kanssa.

Työskentely Manchesterissa ei juurikaan eroa työskentelystä Suomen toimistolla. Suurin ero on toimiston koossa ja kansainvälisyydessä. Manchesterin toimistollamme on melkein 10 kertaa enemmän ihmisiä ja vielä enemmän eri kansallisuuksia ympäri maailmaa. Omassa 10 henkisessä tiimissäni on 8 eri kansallisuutta. Suomalainen huumori näyttää uppoavan täällä aivan yhtä hyvin, kuin Suomessakin.

Tällä hetkellä olen erittäin tyytyväinen rooliini Performance Controllerina sekä Manchesteriin asuinpaikkana, mutta tulevaisuuden suunnitelmien ja mahdollisuuksien kanssa pidän ovet avoinna. Ikinä ei tiedä minne tie johtaa ja se juuri on parasta Hiltillä!

Jaa