Expert-ohjelma Hiltillä

Pitkän linjan Account Managerista Expertiksi

EXPERT: JOUKO MÄENPÄÄ

Jouko Mäenpää

Aloitin vuonna 2014 Account Managerina Turussa ja olen samassa tehtävässä edelleen. Asun Satakunnan ja Varsinais-Suomen rajalla, mutta olen aina pitänyt kovasti Turusta ja Turku työskentelyalueena oli yksi tärkeä syy, miksi aluenperin päädyin hakemaan tätä tehtävää Hiltille.

Työssäni parasta on ehdottomasti asiakkaat ja työkaverit. Ja osa pitkäaikaisista asiakkaistani on jopa muuttunut ystäviksi matkan varrella. Hiltin tuotteet ja palvelut ovat mahtavan luotettavia ja on ilo esitellä niitä ja niiden tuomia etuja asiakkaille.

Kun kuulin Expert-ohjelmasta tuntui heti siltä, että tämä voisi olla minun juttu ja päätin hakea mukaan. Halusin haastaa omaa tuotetietämystäni ja osaamistani ja osallistuin valintakokeeseen ja tein kenttäpäivän johtoryhmän jäsenen kanssa. Oli mahtavaa saada kuulla tulleensa valituksi kolmen ensimmäisen Expertin joukkoon ja astua estradille aplodien saattelemana hakemaan diplomia! Tunnen itseni etuoikeutetuksi saadessani tällaisen kunnian, jota työntekijöiden keskuudessa arvostetaan paljon. Itseluottamukseni otti myös aimo harppauksen eteenpäin tämän tunnustuksen myötä. 

Experttiys on tuonut mukanaan paljon uusia asioita ja olen mm. saanut avustaa uusia Account Managereitamme alkuun työssään. Olen ollut mukana myös muutamissa työryhmissä, joissa kehitetään toimintojamme talon sisällä ja tuntuu hyvältä, kun saa vaikuttaa konkreettisiin asioihin ja saa äänensä kuuluviin. Myös kollegat kääntyvät usein minun puoleeni, mikäli heillä on jotain kysyttävää ja se tuntuu todella kivalta, kun saa olla avuksi ja hyödyksi. Pieni palkanlisä on myös aina tervetullutta ja kohta pääsenkin uusimaan kotimme keittiön ja lämmitysjärjestelmän.

Expert: Juha Pelkkala

Juha Pelkkala

Aloitin Hiltin Turun myymälässä joulukuun alussa vuonna 2004 ja neljän vuoden jälkeen vuonna 2008 siirryin Account Managerin tehtäviin Varsinais-Suomen alueelle. Vuonna 2011 muutimme perheeni kanssa takaisin kotiseudullemme Seinäjoelle ja hoidin sen alueen asiakkuuksia aina vuoteen 2017 asti, jonka jälkeen siirryin Steel & Metal -tiimiimme vastuullani Pohjanmaan ja Keski-Suomen asiakkuudet tällä erityistoimialalla. 

Työssäni ehdottomasti parasta on asiakkaat ja heidän auttaminen erilaisissa rakennusprojekteissa ja haastavissa tilanteissa. Vahvan brändimme kanssa on mukavaa mennä asiakkaiden luokse, koska luotan täysin tuotteisiimme ja palveluihimme ja niiden asiakkaalle tuomaan lisäarvoon. Mahtavat työkaverit ovat myös suuri tuki, turva ja ilo.

Edellinen esimieheni puhui tulevasta Expert-ohjelmasta jo vuosi sitten ja oli ehdottomasti sitä mieltä, että minun kuuluisi hakea mukaan. Tein työtä käskettyä ja oli hieno yllätys, että testi ja kenttäpäivä johtoryhmän kanssa meni hyvin ja tulin valituksi Expertiksi. Valinta tuntuu kivalta ja on hienoa huomata, että yritys antaa arvoa pitkään talossa olleille ja heidän ammattitaidolleen. Expertiksi valinnan jälkeen puhelimeni on soinut enemmän ja työkaverit kyselevät paljon neuvoja ja vinkkejä erilaisissa ongelmatilanteissa. On mahtavaa päästä jakamaan omaa osaamistani ja kokemusta muillekin.

Expert: Kai Ilmevalta

Please enter alternative text here (optional)

Olen työskennellyt Account Managerina vähän yli kolme vuotta ja kun aloitin vastuualueeni oli Vantaa, Nurmijärvi ja Hyvinkää. Ajelin Lahdesta päivittäin alueelleni kunnes esimieheni kysyi halukkuuttani siirtyä työskentelemään lähemmäksi kotia. Näin ollen olen viimeiset 2 vuotta palvellut asiakkaitamme Päijät-Hämeen alueella.

Jokainen työpäivä on kuin suuri seikkailu - saatan tavata asiakkaitamme betonitehtailla, toimistoissa, kerrostalotyömaan katoilla, navetta-työmaalla tai sitten vaikkapa linjasaneeraus kohteen kellarissa. Asiakkailla on erilaisia haasteita päivittäisessä työssään ja niiden haasteiden ratkaiseminen ja lisäarvon tuottaminen tuo suurimman tyydytyksen työssäni. Tiedän, että olen tehnyt työni hyvin, kun asiakas kerta toisensa jälkeen haluaa tavata ja kehittää yhteistyötä.

Asiakkaiden lisäksi Hiltin monimuotoinen työyhteisö on tärkeä asia sekä yhdessä tekeminen ja onnistuminen. Olen päivittäin yhteydessä niin kollegoihin kuin muihin osastoihimme ja on hienoa huomata, kuinka auttavaisia työkaverini ovat kerta toisensa jälkeen. Ei ole sellaista ongelmaa, mitä emme joukkueena pystyisi ratkaisemaan.

Kuullessani Expert -ohjelmasta ajattelin välittömästi, että tuo on juuri minua varten. Hain ohjelmaan, koska luvassa oli mahdollisuus osallistua erilasiin sisäisten sidosryhmien projekteihin, jotka poikkeavat aikalailla normaalista AM:n toimenkuvasta. Expert -tittelistä saatava mukava palkanlisä oli toki myös tärkeä tekijä siihen, miksi hain ohjelmaan mukaan.  

On hienoa, että hyvin tehdystä työstä saa tämänkaltaisen tunnustuksen ja minulle on kunnia-asia olla yksi Hilti Suomen ensimmäisistä Experteistä. Olen päässyt osallistumaan tässä muutaman kuukauden aikana erilaisiin sisäisiin projekteihin, mielipidettäni kysytään useammin kuin aiemmin ja kyllähän se tuo tietynlaista lisäryhtiä suoritua työtehtävistä Expert -tittelin edellyttämällä tavalla. Ja nyt voin ostaa normaalia isomman kukkakimpun vaimolle palkkapäivänä!

ARVOSTAMME ASIANTUNTIJOITA

Tiina Hilden

Hilti on tunnettu mahdollisuudesta nopeaan uralla etenemiseen ja Hilti tarjoaakin kunnianhimoiselle työntekijälle hienoa mahdollisuuksia Suomessa ja kansainvälisesti. Organisaationa olemme tuoneet tätä paljon esille ja työntekijöillemme on saattanut joskus tulla tunne, että olenko hyvä ja riittävä, jos en haluakaan edetä urallani vaan kehittää oman ammattitaitoni erityisen syväksi siinä, mitä teen juuri nyt. Meille organisaationa molemmilla urasuunnitelmilla varustetut henkilöt ovat meille yhtä arvokkaita ja tärkeitä. Ilman toista ei olisi toista. Pitkäaikaisten asiantuntijoidemme panos perehdyttämisessä ja tukemisessan on erittäin tärkeä ja näitä syväosaajia tarvitaan myös, jotta voimme alallamme kehittyä eteenpäin. Kartutettu kokemus antaa eväät konkreettisten, pitkällevietyjen ja implementointikelposten kehittämisehdotusten tekemiselle niin tuotelinjojemme kuin asiakkuuden hallinnankin eteenpäinviemiseksi. Henkilökohtaisesti ihailen ammattilaisia, jotka tuntevat  paloa omaa asiantuntemusalaansa kohtaan, olipa kyseessä urheilulaji, kemialliset ankkurit tai vaikkapa käärmeet - innostunutta asiantuntijaa on lumoavaa kuunnella!

Expert- ohjelmalla haluamme vahvistaa organisaatiokulttuuria, jossa edellämainitut molemmat tulevaisuuden urasuunnitelmat voivat tuottaa hyväksytyksi ja arvostetuksi tulemisen tunteita tasa-arvoisesti työyhteisössä. Kun ihminen kokee tekevänsä työtä, joka ruokkii sekä ammatillista intohimoa sekä antaa arvostusta, hän saa enemmän aikaan ja haluaa luontaisesti toimia yhteisön hyväksi. Tämä mahdollistaa pitkän työsuhteen, organisaation kannalta oikeanlaisen pysyvyyden sekä pitkällä aikavälillä paremman liiketoiminnallisen menestymisen. Expert-ohjelmassamme annamme monivaiheisen ammattilaisuuden arviointiprosessin jälkeen henkilölle paitsi Expert -arvonimen, positiivista julkisuutta mutta myös 10% määräaikaisen palkankorotuksen. Näillä nominoiduilla henkilöillä on mahdollisuus päästä vaikuttamaan ja antamaan mielipiteensä erilaisiin joko työyhteisöön tai asiantuntemusalaansa liittyvissä kehityshankkeissa. 

Expert-ohjelma on otettu käyttöön nyt vuonna 2019 ja ensimmäiset 3 Account Manageriamme valittiin elokuussa - Onnea Kai, Juha ja Jouko!
Seuraa blogikirjoituksiamme ja esittelemme syksyn aikana kaikki kolme Expertiämme ja pääset tutustumaan, mitä tämä titteli oikeasti tarkoittaa jokapäiväisessä työssä.

Tiina Hildén
Henkilöstöjohtaja

Jaa