Maailmalta tulleet

Tutustu, mitä kautta Fabian, Jonne, Silvia, Ulf ja Sami ovat tulleet työskentelemään Hilti Suomeen

Fabian Listringhaus

Fabian Listringhaus

Olen kotoisin Saksasta, jossa suvullani on ollut putkiyritys jo 100 vuoden ajan. Kuten kuvaan kuuluu tein putkimiehen töitä muutaman vuoden ajan, mutta päätin olla jatkamatta perheyrityksessämme ja sen sijaan jatkoin opiskeluja kansainvälisen liiketalouden parissa. Ja jos haluaa yhdistää koulutukseni ja kokemukseni rakennusalalta, Hilti oli ainoa looginen vaihtoehto työpaikaksi. Joten aloitin Hiltllä vuonna 2009 Account Managerina Saksassa ja enkä ole katunut päivääkään. 

Sen jälkeen olen työskennellyt Saksassa Business & Market Intelligence -tiimin vetäjänä sekä aluejohtajana. Tämän jälkeen siirryin Pohjois-Euroopan tiimiin ja sen pääpaikkaan Manchesteriin, jossa toimin strategisen markkinoinnin johtajana. Nyt viime kesänä muutin perheeni kanssa Suomeen ja aloitin Suomen Markkinointijohtajana.

Olen aina halunnut työskennellä ulkomailla ja Hilti pystyy tarjoamaan loistavat mahdollisuudet itsensä kehittämiseen ja ulkomailla työskentelyyn. Suomi ei ole ollut haavemaiden listallani, mutta kun työskentelin Pohjois-Euroopan tiimissä, tutustuin Suomeen paremmin ja alkoi näyttämään siltä, että viihtyisin täällä.

Suomalaisten suoruus ja suora palaute ovat loistava piirre! Kun jokin asia on huonosti, asiasta keskustellaan ja sitten se korjataan. Suomalaiset ovat aina ajoissa tai oikeastaan aina 5 minuuttia etuajassa, joten työskentely on tehokasta ja aikatauluissa pysytään. Vaikka en ehkä kuulisi raikuvia aplodeja esitykseni jälkeen, tiedän, että suomalaisen pään nyökkäys on merkki hyväksynnästä ja voin luottaa heidän tukeensa ja yhteistyöhön.

Nyt tuntuu siltä, että olen oikeassa paikassa enkä koe tarvetta muuttaa, mutta tulevaisuudessa voi olla mahdollista, että palaamme perheeni kanssa vielä Saksaan.

Jonne Savo

Jonne Savo

Kuulin suomalaisten ja ulkomaisten kavereideni kautta erittäin paljon positiivista Hiltistä työntekijälähtöisenä työnantajana, kun opiskelin Liechtensteinissa 2015. Sitten aloitinkin Hiltillä työskentelyn pääkonttorillamme Lichtensteinissä lokakuussa 2017 kalustonhallintajärjestelmämme ON!Trackin markkinointitiimissä. Mahtavat työkaverit yhdistettynä Hiltin globaaliin ja vahvaan brändiin rakennusalalla sai minut hakemaan ja pitävät minut edelleen täällä.

Ulkomailla vietettyjen vaihto-opintojen jälkeen myös ulkomailla työskentely alkoi tuntua realistiselta unelmalta, joka sitten myös pikaisesti toteutui Hiltin kautta. Hiltissä on globaalina yrityksenä hienoa se, kun hommat hoitaa mallikkaasti ja halua ulkomaille löytyy, mahdollisuuksia avautuu kyllä.

Suomeen palaaminen oli kuitenkin helppo päätös, johon vaikuttivat sekä työ- että henkilökohtaiset asiat. Koen, että pystyn tutustumaan asiakkaisiimme ja heidän toimintaansa syvällisimmin omalla äidinkielelläni. Tällä hetkellä työskentelen Hilti Suomessa Account Managerina Helsingissä. Tässä roolissa vastaan oman alueeni asiakkuuksien ja kumppanuuksien kehittämisestä.

Työskentelykulttuurissa Suomen ja Liechtensteinin välillä ei mielestäni ole merkittävää eroa. Tietysti myös työtehtäväni ovat olleet sisällöltään kovin erilaiset, mutta Suomessa pidän siitä, että työpäivän keskellä osataan paremmin hyödyntää tauot, lounas mukaanluettuna. Näin työ on tuottavampaa koko päivän ajan.

Pidemmällä aikavälillä voisin hyvin kuvitella työskenteleväni ulkomailla taas uudelleen, mikäli mahdollisuus avautuu. Tällä hetkellä keskityn kuitenkin täysin nykyiseen rooliini Suomessa, jossa on todella paljon opittavaa ja annettavaa.

Silvia Llamoca-Valencia

Silvia

Muutin Perusta Manchesteriin vuonna 2014 suorittamaan MBA-tutkintoani ja koska Hiltillä on hyvät suhteet kouluun, tutustuin yritykseen tarkemmin. Tein opiskelun työharjoittelut Hiltillä ja minua alkoi kiinnostamaan yrityksen kansainväliset mahdollisuudet ja yrityskulttuuri. 

Aloitin vuonna 2016 tiiminvetäjänä materiaalihallinnan puolella, jossa tehtävänäni oli vastata tuotteiden saatavuudesta Pohjois-Euroopan markkinoilla. Minua on aina kiehtonut ajatus ulkomailla työskentelystä ja tutkintoni antoi siihen hienon mahdollisuuden. Päätös jäädä Eurooppaan oli jännittävä, mutta päätin tarttua tilaisuuteen, koska Hilti pystyi tarjoamaan juuri niitä asioita, joita halusinkin opiskeluiden jälkeen. Suomi ei ole ollut minulle erityinen päämäärä vaan tärkeämpää oli löytää oikea työtehtävä.

Nyt olen työskennellyt reilun vuoden Suomessa logistiikkapäällikkönä ja kielimuuri ja ilmasto eivät olekkaan olleet niin pahoja, kuin ensialkuun pelkäsin! Perulaisena mielikuvissani Suomi oli lumen peitossa koko vuoden ja täällä olisi jäätävän kylmä. Muistan, kuinka tulin ensimmäisenä päivänä töihin Suomessa lokakuussa ja olin täysissä talvivarusteissa ja suomalaiset naureskelivat, että kyllä se tästä vielä kylmemmäksi muuttuu.

Olen viihtynyt Suomessa paremmin kuin osasin odottaa, kylmyydestä huolimatta, ja kyllä suunnitelmissa on työskennellä täällä vielä jonkin aikaa.

Ulf Forsell

Ulf Forssel

Aloitin vuonna 2010 Hiltillä, koska halusin työskennellä yrityksessä, jossa on loistava yrityskulttuuri ja parhaat tuotteet. Menin Hiltille töihin pääkonttorillemme Lichtensteiniin ja toimin siellä Business unit controllerina ja olin vastuussa tietyn toiminta-alueen talousasioista. Olen aina tiennyt, että haluan työskennellä eri maissa ja erilaisten ihmisten parissa.

Hilti tarjoaa loistavia uramahdollisuuksia ja olenkin päässyt työskentelemään niin Keski-Euroopassa kuin Kaakkois-Aasiassa. Toimin tällä hetkellä Suomessa talousjohtajana ja oli erittäin mukava palata takaisin Pohjoismaihin. 

En näe suuria eroavaisuuksia eri Hilti-maiden välillä, koska yritykskulttuuri on kaikkialla maailmassa samanlainen. Olen ollut vasta vähän aikaa Suomessa ja minulla ei ole kiire minnekkään, viihdyn täällä loistavasti! 

Sami Riikonen

Sami Riikonen

Aloitin Hiltillä Englannissa vuonna 2015 Account Managerina ja valitsin Hiltin, koska yrityksen arvot vastaavat hyvin omiani ja yritys vaikutti monipuoliselta ja kiinnostavalta. Englannista siirryin pääkonttorillemme Lichtensteiniin projektispesialistiksi työskentelemään Hiltin globaalin strategian parissa. Sieltä siirryin Manchesteriin vetämään HR-projektia, josta jälleen pääsin siirtymään uusiin tehtäviin Hong Kongiin vetämään logistiikkaprojektia. 

Lähtiessäni opiskelemaan Englantiin tavoitteenani oli saada töitä ulkomailta valmistuseni jälkeen, koska pidän työkokemusta Suomen ulkopuolelta hyödyllisenä urani jatkon kannalta. Siirtoni eripuolille maailmaa Hiltin sisällä ja paluu Suomeen ovat aina olleet helppoja prosesseja ja Hiltillä on aina kuunneltu minun mielipidettä, mikä voisi olla hyvä seuraava maa ja työtehtävä. 

Nyt asuttuani 6,5 vuotta ulkomailla koin, että paluu Suomeen olisi tässä vaiheessa paras ratkaisu minulle henkilökohtaiseti ja uran kannalta. Työskentelen Suomessa palveluiden ja ohjelmistojen tuotepäällikkönä ja vastaan mm. ON!Track kalustonhallintaratkaisusta ja Työkalupalvelustamme.

Olen työskennellyt 4 eri maassa Hilti-urani aikana, enkä ole huomannut suuria kulttuurisia eroja maiden välillä. Hiltin yrityskulttuuri ja arvot ovat hyvin vahvat ja määrittävät ympäri maailmaa, kuinka toimimme. Tämän takia Hiltin sisällä on helppo tehdä töitä erilaisten ihmisten kanssa, koska meidän arvomme ovat samat ja kaikilla on selkeä kuva yrityksen strategiasta.

Tällä hetkellä keskityn täysin nykyiseen rooliini, mutta kun on uusien haasteiden aika, olen avoin mahdollisuuksille olivat ne sitten Suomessa, Euroopassa tai kauempana. 

Jaa