Oikealla akkuvalinnalla tehoa työskentelyyn

Tutustu akkujen historiaan ja ennen kaikkea niiden tulevaisuuteen

evolution of batteries

Olemme monesti käsitelleet jatkuvasti kehittyvää akkuteknologiaa ja fakta on, että Hiltin akkutyökalut auttavat sinua hoitamaan hommat kaikenlaisissa projekteissa ja kaikilla aloilla. Vielä jokin aika sitten oli mahdotonta edes ajatella, että tehokkaat työkalut voisivat olla akkukäyttöisiä. Nyt se on kuitenkin täysin mahdollista. Seuraavaksi selvitämme, kuinka akkutyökaluista voisi olla merkittävää hyötyä sinulle tai yrityksellesi. Kuinka sitten valitset oikeat akkukoneet? Ja mitä huomioitavaa joissakin akuissa on? 

Aloitetaan lyhyellä katsauksella litium-ioniakkutekniikan (Li-ion) historiaan...

Miksi Li-ion-akkuja?


Akkuja on nykyisin niin paljon kaikkialla, että tuskin huomaamme niitä. Ne ovat kuitenkin merkittävä keksintö, joilla on pitkä ja vaiheikas historia sekä yhtä mielenkiintoinen tulevaisuus. Pohjimmiltaan akut ovat pieniä kemiallisia reaktoreita, joiden reaktio tuottaa energeettisiä elektroneja, jotka kulkevat ulkoisen laitteen läpi. Uudet teknologiat vaativat kuitenkin usein pienempiä, suuritehoisempia, turvallisia ja uudelleenladattavia akkuja. Siksi kehitettiin litiumakku.

Litium-ioniakut ovat kevyitä ja tarjoavat tehoa kuluttajaelektroniikkaan. Niistä on myös tullut tekniikan kehittyessä yhä tehokkaampia, joten ne sopivat täydellisesti työkaluihin. On kuitenkin hyvä pitää mielessä, että vaikka tehokkaammat akut mahdollistavat työskentelyn yhä vaativimmissa olosuhteissa, liittyy niiden käyttöön myös enemmän riskejä väärinkäytön tai huollon laiminlyönnin seurauksena. Akkuihin liittyvät riskit eivät ole sidonnaisia tiettyyn brändiin tai tuotevalmistajaan, vaan yksinkertaisesti akkujen kemiallisiin ominaisuuksiin. Akuista voi esimerkiksi vuotaa vaarallisia kemikaaleja tai myrkillistä savua, mikäli akkukennojen paine tai lämpötila eivät pysy hallitulla tasolla. On siis hyvä olla tietoinen siitä, mitä akkujen kanssa kannattaa ja ei kannata tehdä.

AKKUJEN HISTORIA

Baghdad battery

250 BC

Bagdadin paristo

Linked capacitors

1749

Kytketyt kondesaattorit

Voltiac pile

1800

Voltan pylväs

Li-ion battery

Current day

Li-ion akku

Kuinka valita oikea akku työkaluillesi?

Säästät rahaa investoimalla oikeaan akkukoneperheeseen – valitse yksi akku useille työkaluille. Akun valinta voi kuitenkin olla vaikeaa. Yksi tärkeimmistä kysymyksistä oikean akun määrittämisessä on sen teho. Akun tehon ja suorituskyvyn kertoo sen jännite ja amppeeritunnit. Tehon ollessa selvillä, voit helposti vertailla akkujen suorituskyjä keskenään. Toinen tärkeä näkökulma akkujen valinnassa on akkujen käyttökohteet, jotka kumpuavat omista tarpeistasi. 

Näiden tietojen avulla voit valita oikean akkutyökalun sen mukaan, mikä sinulle on tärkeämpää: akun paino vai työskentelyaika. Hyvä uutinen on, että Hiltillä on useita työkaluja ja akkuja, jotka sopivat juuri sinun käyttötarkoituksiisi. Hiltin akkutyökaluissa käytetty innovatiivinen teknologia takaa parhaan suorituskyvyn ja luotettavuuden. 

Mikä erottaa Hiltin akut muista?

Mennäänpä suoraan asiaan. Akkumme ovat vesi- ja pölytiiviitä. Tehokkaissa akuissamme on lasikuitukotelo, joka saa akkukotelomme kestämään neljä kertaa enemmän iskuja verrattuna tavallisiin muovikoteloihin. Voidaankin sanoa, että olemme kulkeneet pitkän matkan nikkelipohjaisista akuista kevyempään ja puhtaampaan litiumteknologiaan. Akut ja akkutyökalut ovat nyt kevyempiä ja jokaiseen kennoon saadaan varastoitua enemmän energiaa.

Hiltin käyttämät litium-ionikennot ovat sähköisesti hallittuja, mikä parantaa työkalun sisäistä energianhallintaa.  Sisäinen energianhallinta estää akkujen ylikuormituksen, sekä pitää akussa pienen varauksen yllä. Lisäksi se mahdollistaa akun lataustason tarkistamisen kätevien LED-merkkivalojen avulla. 

Entä sitten 22 V akut? 22 V akku toimii kaikkien uusien ja vanhempien Hiltin akkutoimisten työkalujen kanssa, joka mahdollistaa saumattoman siirtymisen vanhoista akkukoneista uusiin. Halueamme helpottaa elämääsi, ja tämä kevyempi ja kompakti akku auttaa tässä tarjoten saman tehon. Tutustu uuteen B22 4.0 -akkuumme, joka on tehokas, kevyt ja kompakti. Kaiken lisäksi Hilti tarjoaa työkaluilleen ilmaiset huollot jopa kahden vuoden ajaksi. Tänä työkalun ”kuluttomana aikana” Hilti noutaa, huoltaa ja palauttaa työkalut 3 päivän kuluessa takaisin työmaalle. Näin ollen akkusi eivät ole sinulle enää suuri menoerä ja varmistat samalla, että akkusi ovat aina täydessä iskussa. 

Uudet työkalusalkkumme ovat tieliikennelain VAK-hyväksyttyjä, joka tarkoittaa, että jatkossa myös akut voi pakata työakalusalkkuihin eikä erillisiä pahvilaatikoita enää tarvita.

Etkö vieläkään ole varma, minkä akun tarvitset työkaluillesi? Hiltin Make It Fit -valitsimen avulla voit valita ja verrata työkaluja, akkuja ja lisävarusteita laajasta akkutyökaluvalikoimastamme juuri omiin tarpeisiisi. Tiedämme, että aika on rahaa. Tämä vaihtoehto takaa, että voit valita tarvitsemasi tuotteet hetkessä ja tilata ne suoraan verkosta. 

Jaa