Account Manager Antti Ahlgren ja Regional Account Manager Mikko Nurmi opiskelevat parhaillaan uutta tutkintoa. Ahlgrenin tavoitteena on ottaa seuraava askel urallaan valmistumisen jälkeen. Nurmea motivoi uuden oppiminen ja osaamisen syventäminen.
Työntekijäarvolupauksemme perustuu sille, että Hiltillä jokainen voi löytää oman potentiaalinsa. Tuemme yksilöiden kehitystä heidän omien vahvuuksiensa ja tavoitteidensa mukaisesti, joka voi tarkoittaa niin asiantuntijuuden syventämistä nykyisessä roolissa kuin kasvamista uuteen rooliin. Kehittyminen tapahtuu sekä päivittäisessä työssä että erilaisten muodollisten koulutusten tai sisäisen mentorointiohjelmamme kautta. Monet työntekijämme ovat myös syventäneet osaamistaan tutkinto-opiskelun kautta.
Antti Ahlgren, Account Manager
Ahlgren on valmistunut Tradenomiksi, mutta jo opintoja päättäessään tiesi jatkokouluttautuvansa myöhemmin lisää, vietettyään ensin hetken työelämässä. Ahlgren aloitti uransa Hiltillä Account Managerina Pohjois-Karjalan alueella ja toimi tehtävässä kahden vuoden ajan ennen opintovapaalle jäämistä. Hän suorittaa tällä hetkellä Itä-Suomen yliopistolla johtamisen sivuaineopintoja, jotka täydentävät aikaisempaa tutkintoa ja mahdollistavat hakeutumisen suoraan maisterivaiheeseen kauppatieteiden puolelle yhteishaussa.
Tulevaisuudessa tavoitteena on työskennellä edelleen myynnin parissa, mutta siirtyä uralla eteenpäin, jolle täydennyskoulutus luo pohjan. Ahlgren kertoo voineensa aina keskustella avoimesti tahtotilastaan lähiesimiehensä kanssa ja saaneensa häneltä tukea. Opiskeluun liittyvät taloudelliset realiteetit oli otettava huomioon ennen opintovapaalle jäämistä ja yrityksen suunnalta tutkittiinkin erilaisia vaihtoehtoja. Ahlgrenin kohdalla oikeus aikuiskoulutustukeen täyttyi, joka mahdollisti siirtymiseen täysipäiväiseen opiskeluun. Kesän ajaksi hän veti kuitenkin jälleen työpaidan päälle sijaistaen Hilti Myymälöiden henkilöstön kesälomia Jyväskylässä, Tampereella ja pääkaupunkiseudulla.
Mikko Nurmi, Regional Account Manager
Nurmi opiskelee työnsä ohella konetekniikan insinööriksi (AMK). Koulutus tapahtuu monimuotototeutuksena eli opiskelu tapahtuu pääasiassa etänä omassa tahdissa tai omien projektitiimien asettamassa aikataulussa. Lähiopetuspäiviä on kuukaudessa kaksi ja tentit ajoittuvat arki-iltoihin.
Nurmen kipinä jatko-opiskeluun lähti omasta halusta oppia uutta ja laajentaa omaa näkemystä. Opiskelun aloittamista tuki se, että työtehtävät olivat tuttuja ja työtilanne stabiili. Myös perhetilanne mahdollisti opiskeluun keskittymisen, sillä lapset olivat varttuneet jo itsenäisemmiksi. Konetekniikasta hänellä ei ollut aikaisempaa teoreettista osaamista, mutta mekaniikka, rakentelu ja rakenteiden suunnittelu olivat aina olleet mielekästä tekemistä. Eniten hän odotti opiskelulta 3D -mallintamisen- ja tulostamisen opettelua. Nyt opintoja on takana jo kolme vuotta ja arvioitu valmistuminen edessä kuuden kuukauden kuluttua.
Nurmen toiveena oli opiskella toisaalta jotain ihan uutta, mutta toisaalta myös jotain sellaista, joka tukee olemassa olevaa osaamista ja nykyistä työtehtävää. Konetekniikan insinöörin opinnot valikoituivat lopulta siksi, että insinöörin opinnot olivat kiinnostaneet häntä jo aikanaan, kun opinnot kuitenkin ohjautuivat kaupalliselle puolelle. Lisäksi Nurmi pohti, että insinöörin osaamiselle on nykyajan työelämässä tarvetta. ”Suosittelen aikuisopiskelua erittäin vahvasti. Jos sisälläsi on pienikin palo opiskella, niin opintojen aloittaessa into kasvaa! Kokemuksesta voin sanoa, ettei vapaaehtoinen, aikuisiällä tapahtuva opiskelu ole missään vaiheessa pakkopullaa vaan opinnoista innostuu. "Olen myös kokenut, että opinnoista saa paljon enemmän irti, kun työelämässä on tullut käytännön esimerkkejä vastaan, joihin opiskeltua teoriaa ja toimeksiantoja voi soveltaa”, kertoo Nurmi.