Eksoskeleton avustaa pään yläpuolisissa asennustöissä

Keskustelimme ruotsalaisen rakennusyhtiö Peterson & Hanssonin kanssa siitä, kuinka EXO-O1 auttaa heidän työntekijöitään.

Pään yläpuoliset työt ovat yleisiä rakennustyömailla, ja niiden aiheuttamien vammojen vaikutukset voivat olla merkittäviä sekä työntekijöille että yrityksille. Niistä aiheutuvat riskit voivat vahingoittaa työntekijöiden terveyttä, hyvinvointia ja taloutta, jos he joutuvat olemaan poissa töistä. Yritykset puolestaan kärsivät taloudellisesti menetettyjen työpäivien ja alentuneen tuottavuuden seurauksena. 

Innovaatiomme, joka on kehitetty yhteistyössä biomekaniikkayritys Ottobockin kanssa, on puettava eksoskeleton, joka on suunniteltu tukemaan rakennustyöntekijöitä asennustöissä. EXO-O1 vähentää työntekijän väsymistä ja vammoja fyysisesti vaativissa tehtävissä, kuten kipsilevyn kiinnittämisessä kattoon. Tähän Peterson ja Hansson suhtautuu erittäin vakavasti.   

Työntekijällä on yllään EXO-01-eksoskeleton tehdessään pään yläpuolista asennustyötä

Kuinka EXO-01 tukee Peterson & Hanssonia.

Olemme ylpeitä voidessamme tukea Peterson & Hanssonia sen tavoitteessa suojata työvoimaansa tuki- ja liikuntaelinvammoilta toimittamalla kaksi Ruotsin ensimmäistä, pään yläpuolisiin töihin tarkoitettua, EXO-O1-eksoskeletonia.   

"Työvoimamme terveys ja turvallisuus ovat meille ykkösasia. Työntekijöiden on usein tehtävä töitä hankalissa asennoissa - esimerkiksi kädet koholla - hankkeissa, jotka kestävät viikkoja, joskus jopa kuukausia kerrallaan", kertoo Peterson & Hanssonin kirvesmies ja työturvallisuusvaltuutettu Per Thorén. 

Tällainen työ voi rasittaa työntekijöiden yläraajoja ja johtaa väsymykseen tai loukkaantumiseen. Per Thorén jatkaa: "Päätöksellään hankkia EXO-O1 yrityksemme pyrkii vastaamaan näihin haasteisiin. Näimme edut, jotka se tarjoaisi työvoimallemme, ja toisaalta minimoisi myös tapaturmat ja menetetyt työpäivät sekä parantaisi liiketoiminnan tuottavuutta." 

Katso koko Peterson & Hanssonin haastattelu

Please enter Alternative Text here (optional)

"Työntekijämme ovat käyttäneet EXO-O1:tä jo 3 kuukautta, ja he ovat kertoneet, että olotila niska-hartiaseudulla on huomattavasti kohentunut työpäivän lopussa.."

EXO-O1 eksoskeleton siirtää käsivarsiin kohdistuvan kuorman lantiolle käsivarsitukien avulla käyttäen edistyksellisiä, mekaanista tukijärjestelmää.  EXO-O1 on passiivinen malli, mikä tarkoittaa, että se ei tarvitse virtalähdettä toimiakseen. Siinä on säädettävät tehot, joiden ansiosta yritykset voivat tukea monimuotoista työvoimaa. Helppokäyttöiset säädöt takaavat sekä täydellisen istuvuuden käyttäjälle että mahdollisuuden jakaa apuväline tiimien kesken. 

Edut, joita EXO-O1 on tuonut Petersonin ja Hanssonin työvoimalle, osoittavat eksoskeletonin tuomat myönteiset vaikutukset. "Järjestelmämme on osoitettu vähentävän lihasten kuormitusta ja lieventävän hartioiden vaivoja jopa 47 prosenttia. Olemme vakuuttuneita siitä, että voimme parantaa muiden samantyyppisten yritysten ja niiden työvoiman tuottavuutta ja turvallisuutta tällä edistyneellä tekniikalla", kertoo Hiltin Account Manager.

Toimialan TULE-raportti

Toimialan TULE-raportti

Tutustu uuteen raporttiimme, joka käsittelee tuki- ja liikuntaelinvammojen laaja-alaisia vaikutuksia rakennusalalla ja katso, millaiset vaikutukset EXO-O1-eksoskeletonilla on rakennusalan työntekijöihin ja yrityksiin.

Lataa ilmainen raportti

Tutustu innovaatioihin, jotka muovaavat tulevaisuuden rakennustyömaata

Digitaalinen muutos muovaa teollisuutta ja muuttaa tapaa, jolla työskentelemme kautta linjan. Lue lisää havainnoistamme ja siitä, mitä nämä innovaatiot merkitsevät sinulle.

Lue lisää

Jaa