Hilti kumppanina myös energia- ja teollisuusalalla

Teemu Rissanen kertoo, kuinka voimme olla avuksi

Hiltin rooli energia- ja teollisuustoimialalla

Teemu Rissanen

Jos et ole vielä kuullut, niin Hilti palvelee laajasti myös energia- ja teollisuuspuolen yrityksiä ja meillä on kokonainen tiimi huolehtimassa sen alan projekteista ja asiakkuuksista. Voin rehellisesti sanoa, että on ollut mahtavaa työskennellä viimeiset 10 vuotta rakennusalan ja erityisesti energia- ja teollisuusalan parissa Hiltillä. Vedän Hilti Suomessa 12 hengen tiimiä, joka työskentelee täysipäiväisesti palvellakseen vain energia- ja teollisuustoimialojen asiakkaita. Tämän lisäksi tiimiämme vahvistaa vielä globaalisti toimivista suomalaisista E&I asiakkuuksista vastaava International Business Developer.

Työskentely on mahtavan innostavaa päivittäin, sillä uutta tulee vastaan koko ajan ja erityisesti sellaisia asioita, joita normaali sukankuluttaja ei osaa tulla ajetelleeksikaan - Suomen teollinen pelikenttä todellakin on erittäin monimuotoinen!  Kuluneiden vuosien aikana olen päässyt näkemään erittäin laajan kirjon teollisuuden toimijoita makkarankuoritehtaasta ydinvoimaloihin, marokkolaisesta satamasta väliamerikkalaisen saaren voimalaitokseen, loistoristeilijöistä autotehtaisiin ja väkijuomatehtaista suklaatehtaisiin. 

Minulta kysytään silloin tällöin, mitä lisäarvoa Hilti tuo tälle pelikentälle - ja vastaus on, että hyvinkin paljon! Karkeasti jaettuna voimme vaikuttaa 4:llä eri osa-alueella: uudisprojektit, kunnossapito, kokoopanolinjat ja Hilti-tuote osana asiakkaan lopputuotetta.
Katso alta tarkempi kuvaus, mitä voimme tarjota näille alueille.

1. Uudisprojektit: Omistamisesta aiheutuvien kustannusten (TCO) optimointi eräiden kriittisten sovellusten osalta, kuten paloturvallisuusratkaisut, tekniikkakannakoinnit, teräkseen kiinnittäminen, integroidut lattiajärjestelmät, korkeajännitekaapeleiden tukirakenteet. Hilti tuoteosaratkaisut niin modulaarisista teräsrakenteista kuin ankkuroinneista voidaan mallintaa ja yhdistää asiakkaan projektin tietomalliin. Tämä tuo läpinäkyvyyttä projektinhallintaan, mikä erityisesti tukee asennusaikojen ja materiaalivirtojen hallittavuutta.

2. Kunnossapito: Käyttöomaisuuden hallinnan palvelut, työturvallisuus & tehokkuus valittujen työkalujen ja työmenetelmien osalta.

3. Tuotantolinjat / kokoonpano: Huippulaatuiset työkalut ja markkinoiden ylivoimaiset palvelut tuotannon tehokkuuden ylläpitämiseksi. 

4. Hilti tuote osana asiakkaan lopputuotetta: Tarkoittaen esimerkiksi ankkuroinnit betoniin, modulaariset kannakointiratkaisut laitoksiin, kontteihin jne. Olkoon asiakkaamme markkina-alue missä päin maailmaa tahansa, se voi luottaa, että tuotteidemme dokumentaatio hyväksyntien tai vaatimuksenmukaisuuksien osalta täyttää paikalliset vaatimukset, olipa kysessä sitten maanjäristysherkkä seisminenalue tai ydinvoimalaitoksen kaltainen erittäin säännelty markkinasegmentti. Yhdessä insinööriemme kanssa optimoimme ratkaisun siten, että myös asennusvaihe sujuu mahdollisimman tehokkaasti. 

Voisimmeko auttaa teitä?

Teemu Rissanen

Luonnollisesti olemme haastamassa sekä kilpailijoitamme että toimialan tapoja tehdä asioita, joissa on sekä ohjaavia ohjeistuksia että paljon vaikeasti tavoitettavia sidosryhmiä. Pystymme hyötymään globaalista Hiltin maineesta ja erinomaisista tuotteista mutta meidän haasteemme on hoksata niiden mahdollisuudet todella monenkirjavassa asiakasjoukossa paikallisesti. Vuosien saatossa olemme oppineet, missä markkinasegmenteissä meillä on parhaimmat onnistumismahdollisuudet mutta edelleen erittäin suuri merkitys on sillä, miten hyvin teemme oman työmme päivittäin eli onnistumme tavoittamaan relevantit henkilöt asiakasyrityksistämme ja kuinka hyvin onnistumme puhuttelemaan heitä. Onnekseni meidän E&I -tiimi on erittäin osaava ja halukas oppimaan uutta joka päivä! Tärkeän yhteistyökumppanin sanoja lainatakseni: tapaaminen kanssamme kannattaa aina.

Miten voisimme auttaa teitä?

 

Teemu Rissanen
National Manager E&I

Jaa