Pölyntorjunta betonin viisteytyksessä

Ensimmäinen lähes pölytön ratkaisu Euroopan markkinoilla

Betonin muotoilu ja terävien reunojen viisteytys on aina pölyistä touhua. Kun betonia hiotaan 45 asteen kulmaan, työntekijät joutuvat etenkin betonin muotituksessa ja betonielementtitehtaissa usein työskentelemään pölypilvessä, joka voi olla terveydelle haitallinen. Me Hiltillä tiedämme, että työntekijöiden turvallisuus on kaikkein tärkeintä, minkä vuoksi olemme kehittäneet Euroopan markkinoiden ainoan lähes pölyttömän ratkaisun viisteytykseen. Ennen kuin kerromme lisää, vastaamme yleisimpiin pölyä koskeviin kysymyksiin.

ONKO RAKENNUSTYÖMAAN PÖLY VAARALLISTA?

Asia on valitettavasti niin, että Työterveyslaitos on arvioinut, että Suomessa kiteiselle piidioksidille altistuneita on lähes 30 000, joista valtaosa rakennusalalla.  Piioksidipölyhiukkaset, joita on betonissa, laatoissa, tiilissä, laastissa ja monissa muissa rakennusmateriaaleissa, voivat aiheuttaa keuhkosyöpää, parantumattomia pölykeuhkosairauksia tai astmaa, vaikka keuhkoihin joutuisi vain pieni määrä pölyä.  

 

VAIKUTTAAKO RAKENNUSPÖLY TYÖMAAN TUOTTAVUUTEEN?

Jos työntekijäsi joutuvat sairaslomalle pölyyn liittyvien sairauksien vuoksi, siitä johtuva henkilöstöpula heikentää varmasti työmaan tuottavuutta. Entä kuinka paljon aikaa kuluu alueen eristämiseen ennen betonin hionnan aloittamista? Entäpä pölyn aiheuttamat vahingot kiinteille kalusteille, jotka on ehkä vaihdettava sen vuoksi? Lisäksi muut työvaiheet, joissa pölyä on vältettävä, voivat myöhästyä. Tällaisia ovat esimerkiksi sähköasennukset ja rappaukset. Aikaa vievä puhdistus myös myöhästyttää työn valmistumista. Pölyhiukkaset voivat vahingoittaa työkaluja, mikä aiheuttaa kalliita korjauksia ja turhauttavia työnseisauksia. Koska pöly vaikuttaa lähes kaikkiin työvaiheisiin, on erittäin tärkeää löytää ratkaisut näihin ongelmiin. 

ESITTELYSSÄ VIISTEKAULUS

Betonin hionta ei enää tyhjennä koko työmaata. Täysin uusi viisteytyskaulus, joka napsautetaan kiinni Hilti DGH 130 -timanttihiomakoneeseen, tarjoaa lähes pölyttömän ratkaisun betoniseinien, -pilareiden ja -harkkojen viisteytykseen. Kaulus, hiomakone ja Hilti-imuri muodostavat pölynpoistojärjestelmän, joka poistaa pölyn ilman erillisiä työvaiheita ja tekee työmaasta turvallisemman.  Kauluksen ominaisuudet: Valittavissa on moduulit pysty- tai vaakahiontaan sekä ohjauslevyt neljässä eri leveydessä, jotka takaavat joustavuuden ja hiomakoneen helpon hallinnan. Ohjauslevyjen materiaali on kestävää hiilikuidulla vahvistettua muovia ja väriltään ne ovat vaaleanharmaita, jotta ne eivät jätä merkkejä betoniin. Turvallisuussyistä viisteytyskauluksen kanssa on käytettävä turbokuppilaikkoja. Segmentoidut kuppilaikat voivat tarttua betonin reunoihin ja aiheuttaa tapaturmia, minkä vuoksi turbokuppilaikoissamme on turvallinen yhtenäinen reunus. Koska ne eivät osu reunoja vasten, ne myös tärisevät huomattavasti perinteisiä kuppilaikkoja vähemmän, joten ne ovat helpommin hallittavissa eivätkä aiheuta lohkeamia betoniin.  

 

Kuulostaako hyvältä? Paras ratkaisu betonin viisteytykseen on turvallisuutta ja tuottavuutta parantava Hiltin viisteytyskaulus. Valitse tarvitsemasi tarvikkeet tai hanki aloituspakkaus, joka sisältää kaiken tarpeellisen. Etsitkö muita tapoja vähentää pölyn määrää työmaalla? Tutustu myös muihin sovelluksiin tarkoitettuihin Hiltin pölynpoistojärjestelmiin.

Jaa