3 keinoa parantaa rakennusliiketoiminnan kestävyyttä

Rakentaminen on maailman suurin toimiala. Myös Suomessa joka viides työllistyy rakentamisessa, kunnossapidossa tai niitä palvelevissa toiminnoissa. Rakennettu ympäristö vastaa noin kolmanneksesta Suomen energiakulutuksen kasvihuonepäästöistä. Suomen valtion tavoitteena on saavuttaa hiilineutraalius vuonna 2035 ja suurella toimialalla on tässä suuri vastuu. Tässä artikkelissa käsittelemme keinoja rakennusyrityksille kehittää toimintaansa kestävämmäksi. 

Hiltin tavoite on saavuttaa hiilineutraalius vuonna 2023! Lue lisää Hiltin kestävän kehityksen strategiasta linkistä alta.

1. TYÖKALUPALVELU

Please enter alternative text here (optional)

Kaluston koosta riippumatta se sisältää todennäköisesti paljon käyttämättömiä tai tarpeettomia työkaluja. Käyttämättömät työkalut ovat rahan ja raaka-aineiden haaskaamista. 

Uusien työkalujen valmistaminen rasittaa ympäristöä, mutta vielä pahempaa on niiden pois heittäminen ja kaatopaikalle päätyminen. Me Hiltillä haluamme auttaa sinua optimoimaan kalustosi, jotta työkalut ovat aina saatavilla siellä, missä niitä tarvitaan, eikä kalustoon kuulu mitään tarpeetonta. Sen vuoksi Työkalupalvelumme tarjoaa kaikki tarvitsemasi työkalut kuukausittain laskutettavana tilauspalveluna. Palvelu sisältää huollot ja korjaukset ilman lisämaksua, minkä ansiosta työkalut ovat jälleen nopeasti käytettävissä sen sijaan, että ne heitettäisiin pois heti, kun ne eivät enää toimi.  

Kun työkalut palautetaan meille sopimuksen päättyessä, siirrämme ne lainalaitteistoomme tai muokkaamme ja uusiokäytämme komponentit korjattaviin tuotteisiin uusien varaosien sijaan. Työkalut, joita ei voida käyttää uudelleen, kierrätetään paikallisesti kierrätyskumppanimme toimesta.

Toimiaksemme todellisena kumppanina asiakkaidemme kestävyysmatkalla, tarjoamme Työkalupalveluasiakkaille räätälöidyn kiertotalousraportin lisätäksemme läpinäkyvyyttä asiakkaillemme siitä, mitä palautetuille työkaluille tapahtuu. 

 

2. Tietomallinnus (BIM)

Tietomallinnus mahdollistaa parhaan mahdollisen resurssitehokkuuden, sillä sen  ansiosta kaikki voidaan ottaa huomioon ja suunnitella tarkasti ennen rakentamisen aloittamista. Niinpä on vähemmän todennäköistä, että työmaalla ilmenee myöhemmin ongelmia, jotka voisivat aiheuttaa viime hetken muutoksia ja siten materiaalihukkaa. Vähemmän materiaalien haaskaantumista = parempi ympäristölle! 

Toinen tietomallinnuksen etu on sen täysi digitaalisuus, mikä vähentää tavallisesti rakentamiseen liittyvän paperityön (kuten piirustusten, mittapiirrosten ja suunnitelmien) määrää automaattisesti. Sen ansiosta säästyy niin aikaa kuin puitakin!

3. vihreä rakentaminen

Rakennusteollisuudessa on tunnistettu tarve yhä kestävämpään rakentamiseen ja rakennusten ekologisuus todennetaan sertifioinnein. Ekologiselle rakennukselle ominaista on niin energiatehokkuus kuin uusiutuvien ja kierrätettyjen rakennusmateriaalien käyttö. 

Useiden tuotteidemme jäädessä pysyvästi osaksi rakennusta ovat ne samalla myös raaka-aineiden lähteitä rakennuksen elinkaaren lopussa. Tarjoamme asiakkaillemme erilaisiin vihreän rakentamiseen sertifikaatteihin tarvittavat dokumentaatiot. 

Ympäristöselosteemme (Environmental Product Declaration, EPD) laatii Institut Bauen und Umwelt e.V. (IBU) ja materiaalisertifioinnit myöntää Cradle-to-Cradle Products Innovation Institute. 

Herättikö tämä uusia ajatuksia? Toivottavasti! Jos aihe kiinnostaa, voit lukea siitä lisää kestävyyssivultamme. Voit myös tutustua vuoden 2021 kestävyysraporttiimme, jossa kerrotaan tarkemmin Hiltin toimista kestävyyden parantamiseksi.

Jaa