3 tapaa vähentää työkaluvarkauksia

3 ways to reduce tool theft

Rakennusalan ammattiyhdistyksen Federation of Master Builders (FMB) tutkimuksen mukaan 51 prosentissa rakennustyömaista Isossa-Britanniassa esiintyy työkaluvarkauksia, ja pakettiautoihin murtaudutaan 23 minuutin välein.

Vaikka murrot pakettiautoon ovat hyvin yleisiä, ne eivät kuitenkaan ole ainoita paikkoja, joista työkaluja varastetaan.

Työkaluja varastetaan myös rakennustyömailta työntekijöiden poistuessa työmaalta (esimerkiksi tauolle tai lounaalle), tai kun työmaavarastoihin murtaudutaan. Vaikka työkaluvarkauksia ei valitettavasti voida kokonaan poistaa, on useita tapoja, jotka auttavat vähentämään tällaista rikollista toimintaa.

1. Näkyvät turvajärjestelmät ja lukot

Pakettiautomurrot ovat yleinen ongelma, ja selkein tapa ratkaista se on parantaa autojen lukitusta. Järeäkään lukko ei estä kaikkia murtoja, mutta lisäturvan asentaminen autoon todennäköisesti estää nopeasti toimivia varkaita. Tällainen näkyvä turvajärjestelmä voi ehkäistä tehokkaasti varkaustapauksia. Ammattirikolliset saavat kuitenkin helposti murrettua useimpien pakettiautojen ovet, eivätkä tavalliset lukot pidä poissa päättäväisempiä varkaita. Pakettiautojen varustaminen ylimääräisellä ulkoisella lukolla, joka ei ole kytketty ajoneuvon sisäiseen järjestelmään, vaikeuttaa tehokkaasti autoon murtautumista. Myös muunlaiset näkyvät turvajärjestelmät voivat auttaa vähentämään murtoja pakettiautoihin, työmaille tai varastoihin. Valvontakameran ja siitä kertovan ilmoituksen asentaminen työpaikalle ja ajoneuvoon toimii tehokkaana turvana murtoja vastaan, samoin kuin näkyvät hälytysjärjestelmät.

2. Tehostettu kalustonhallintajärjestelmän käyttö

Yrityksissä, joissa on käytössä manuaalinen tai taulukkolaskentapohjainen kalustonhallintajärjestelmä, työkalujen seuranta on paljon vaikeampaa - erityisesti jos työmaita on paljon ja ne sijaitsevat useissa eri paikoissa. Työkaluja siirretään paljon paikasta toiseen päivän aikana. Ilman kunnollista järjestelmää on vaikea tietää, mitä laitteelle on tapahtunut. Työkalut voidaan helposti hakea rakennustyömaalta tai varastosta ilman, että ne rekisteröidään manuaalisesti kalustonhallintajärjestelmään. Kun työkalujen sijainnista ei ole tietoa, laitteiden suojaaminen varkaudelta on paljon vaikeampaa. Se tarkoittaa myös sitä, että varastetun työkalun takaisin saanti on paljon epätodennäköisempää, jos ei voi olla varma, mistä tai milloin työkalu oli varastettu.

Huonon kalustonhallintajärjestelmän johdosta työkalu on voitu jättää väärään paikkaan tai se on voinut kadota järjestelmästä, jolloin se on rekisteröity kadonneeksi tai varastetuksi. Joskus asia ei ole näin, ja tämä epäselvyys voi aiheuttaa ongelmia varastomäärissä ja hankinnoissa. Parempi kalustonhallintajärjestelmä vähentää inhimillisten erehdysten mahdollisuutta ja tiedät, kenellä ja missä työkalusi ovat. Jos työkalusi varastetaan, voit tämän tiedon avulla tehdä ilmoituksen tapahtuneesta, mikä voi auttaa poliisia tapauksen tutkinnassa ja auttaa sinua korvaushakemuksen laatimisessa vakuutusyhtiölle.

3. Vastuun lisääminen

Kaluston sähköisen tietokannan avulla voit myös rekisteröidä sarjanumerot, jotka tarjoavat yksityiskohtaisia tietoja kateissa olevista laitteista. Monet yritykset merkitsevät työkalunsa voidakseen tunnistaa ne ja saada ne takaisin, mikäli ne on varastettu. Tehokkaammat sisäiset järjestelmät voivat myös kannustaa työntekijöitä ottamaan enemmän vastuuta laitteistaan. Jos laite on otettu varastosta työntekijän omalla nimellä, tämä todennäköisesti huolehtii paremmin työkaluista ja varmistaa että ne palautetaan turvallisesti. Näin häntä ei aseteta vastuuseen, mikäli tuote puuttuu. Vastuuntuntoisuuden lisääminen on tehokas tapa parantaa työkalujen turvallisuutta. Työntekijät muistavat paremmin jättää työkalut lukittuihin laatikkoihin lähtiessään työmaalta, varmistavat, että pakettiautot on turvallisesti pysäköity ja lukittu, eivätkä jätä työkaluja työmaalle öiseen aikaan. Kun työntekijät tuntevat vastuunsa, he eivät enää kuljeta työkaluja ympäriinsä ja jätä niitä vääriin paikkoihin työmaalla.

Varkauksilla on hyvin vahingollinen vaikutus liiketoimintaan. Arvokkaiden työkalujen menetys aiheuttaa ylimääräisiä kustannuksia, kun korvaavia työkaluja täytyy vuokrata tai hankkia lyhyellä varoitusajalla. Tästä voi seurata odottamattomia työnseisauksia, lisääntyneitä kustannuksia ja tyytymättömiä asiakkaita (sekä kiukkuisia, stressaantuneita työntekijöitä). Rikoksia ei valitettavasti saada loppumaan. Parantamalla turvallisuutta ja kalustonhallintajärjestelmiä on kuitenkin mahdollista vähentää varkauksiin johtavia tekijöitä.

Saadaksesi lisää ohjeita siitä, miten kalustonhallinta voi lisätä työkalujesi tehokkuutta, lataa ilmainen Tuottavuuden parantaminen -oppaamme Varastonhallintaa koskevien tärkeiden tietojen lisäksi saat monia hyödyllisiä vinkkejä, joiden avulla voit parantaa työkalujesi tuottavuutta.

Jaa