Ankkurien asennusmenetelmä

Asiat, joita et tiennyt ankkureista

anchor installation procedure

Mitä yhteistä on halkeillulla betonilla, työmaatarkastusten hylkäämisillä ja turvalllsilla maksimikuormituksilla? Ne liittyvät kaikki ankkureihin. Emme kuitenkaan halua tehdä kompromisseja, joten voimme tarjota niihin kaikkiin ratkaisut turvallisen ja tehokkaan ankkuriasennuksen varmistamiseksi. 

Tässä uusimmassa blogissamme keskustelemme Hilti-innovaatioista, jotka on suunniteltu erityisesti ankkurien asennusta varten, SafeSet-järjestelmästä, joka minimoi ankkurien väärät asennukset sekä uusista Eurokoodi-standardeista, joita meidän kaikkien on noudatettava. 

1. Hiltin ankkuri-innovaatiot


Ankkurien kanssa päivittäin työskentelevät tietävät, että yli- ja alikiristetyt ankkurit ovat eräs yleisimpiä syitä hylkäämisiin työmaatarkastuksissa. Riippumattomat tutkimukset ovat osoittaneet, että rakennusvirheiden yleisimpinä syinä ovat väärät rakentamistavat, ja amerikkalaisen Construction Inspector Association -yhdistyksen mukaan yli- ja alakiristetyt ankkurit ovat toiseksi yleisin syy hylkäämisiin työmaatarkastuksissa. 

Ehkä tämä ei ole ihme, sillä saatavilla olevat työkalut eivät vastaa nykypäivän vaatimuksia. Ankkurien asennuksessa valittavina ovat hidas ja epätarkka momenttiavain, hankalat momenttisauvat tai tehokas, iskevä mutteriväännin, jolloin tuottavuus nousee samalla kun turvallisuus ja luotettavuus heikkenevät. 

Se siirtää tietoa SIW 6AT-A22 -mutterivääntimestä tunnistaakseen, milloin ankkuri on asennettu oikein. On hyvä muistaa, että AT-järjestelmän työkalut on varustettu antureilla ja integroidulla älykkäällä järjestelmällä osoittamaan, että ankkurin kiristysmomentti on Eurooppalaisen teknisen hyväksynnän (ETA) mukainen.

2. Mikä on safeset?

Safe-Set on Hiltin järjestelmä ankkurien ja jälkiasennettujen harjateräsliitosten kiinnitykseen. SafeSet auttaa varmistamaan, että ankkurit kestävät suurimmat kuormitusarvot turvallisesti, minimoiden ankkurin pettämisen riskiä. Se on suunniteltu nopeuttamaan ankkurien ja harjateräsliitosten asennusta ja tekemään niistä turvallisempia ja luotettavampia. Aivan kuten Hilti AT-moduulilla, kaikilla SafeSet-komponenteilla on kansainväliset hyväksynnät ja ne toimivat saumattomasti yhtenä järjestelmänä.

3. Eurokoodi-standardit

Halkeilleeseen betoniin hyväksyttävien ankkurien kysyntä on kasvussa. Tämä johtuu halkeilleelle betonille laadituista uusista suunnittelustandardeista. Suunnittelu voidaan nyt tehdä Eurokoodin 2 osa 4 mukaisesti. Uusi standardi yhdistää, päivittää ja korvaa vanhat suunnitteluohjeet ja tekniset raportit (esim. ETAG001, EOTA TR029) koskien kiinnikkeiden suunnittelua. Se on tarkoitettu kantaviin ja ei-kantaviin rakenteisiin betonissa ja se yhdistää kaikki kiinnityselementtien suunnittelua koskevat standardit yhdeksi kokonaisuudeksi. Se määrittelee valuun jätettävien, jälkiasennettavien mekaanisten ja kemiallisten kiinnikkeiden sekä ankkurikiskojen suunnittelu - ja eritelmäsäännöt.  

4. Hilti HST2-ankkuri ja halkeillut betoni

Hiltin valikoimasta löytyy oikea ankkuri jokaiseen käyttökohteeseen. Mutta mikä on uutta? Meillä on HST2-ankkuri, joka on ETA-hyväksytty premium-tason ratkaisu halkeilleeseen betoniin sekä luotettava AT-moduuliratkaisumme. Eurokoodi-standardeihin siirtymisen myötä ankkuroinnin oikeaa suunnittelua koskevaa tietoa tarvitaan enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Koska HST2-ankkuri on integroitu SIW AT-moduuliin mukautuvan momenttiteknologian avulla, voit luottaa, että asennus on turvallista, erityisesti luotettavan SafeSet-järjestelmän ansiosta.  

 

Olipa sitten kyseessä halkeillut tai halkeilematon betoni, ankkurien turvallinen ja tehokas asennus on ensiarvoisen tärkeää. 

Jaa