Kalustonseuranta Bluetoothin avulla

Bluetooth kalustonseuranta

Uutta Bluetooth kalustonseurantaamme on kuvattu kalustonhallinnan puuttuvaksi palaseksi. Kuinka tämä uusi innovaatio sitten auttaa sinua lisäämään tuottavuutta, mahdollistamaan paremman näkyvyyden ja parantamaan prosessien automatisointia?

Viivakoodista Bluetoothiin

Tähän saakka On!Track on auttanut rakennusalan yrityksiä seuraamaan kalustoaan kestävillä viivakooditunnisteilla, jotka ovat yhteydessä pilvipohjaiseen kalustonhallintaohjelmistoon. Tämä on luotettava ratkaisu työkalujen ja laitteiden tunnistamiseen, määrittämiseen vastuuhenkilölle ja tiettyyn sijaintiin sekä tarvittavien dokumenttien hallinnointiin. 

Jos työntekijä kuitenkin unohtaa skannata tunnisteen ja päivittää näin kaluston sijainnin, voi olla vaikea selvittää, missä kyseinen kalusto sijaitsee. Osa asiakkaistamme onkin pyytänyt meitä ratkaisemaan tämän ongelman. Siksi olemme kehittäneet Bluetooth ON!Track-tunnisteet, jotka ratkaisevat ongelman ja tekevät On!Trackista entistäkin arvokkaamman työkalun. Keskimäärin 35 prosentissa kaikista rakennusprojekteista tapahtuu suuria muutoksia rakentamisen aikana, joten et halua tuhlata kallisarvoista aikaa työkalujen etsimiseen. 

Olemme tehneet tiivistä yhteistyötä asiakkaidemme kanssa ympäri maailman ja testanneet uutta järjestelmää. Hiltin toimintakulttuuriin kuuluu suora yhteistyö asiakkaiden kanssa työmailla. Meillä on hyvät suhteet asiakkaisiimme, joten kuuntelemme heidän ideoitaan ja kehitämme ratkaisuja, jotka auttavat ratkaisemaan jokapäiväisiä haasteita.

Bluetooth kalustonseurannan kehitys

Käytimme paljon aikaa ja tutkimusresursseja suunnitellessamme Bluetooth kalustonseurantaa, joka voisi tarjota asiakkaiden pyytämät toiminnot. Haasteena oli kehittää ratkaisu, joka pienentää arvokkaiden laitteiden katoamisen riskiä ja jolla varastotilanteen pystyy tarkistamaan nopeasti ja tarkasti. 

Aluksi tutkimme yli 30 eri ratkaisun potentiaalia, ennen kuin loimme uudenlaisen kestävän tunnisteen. Siinä yhdistyvät Bluetooth Low Energy (BLE)- ja Near Field Communication (NFC) -tekniikat. 

Koska teemme tiivistä yhteistyötä asiakkaidemme kanssa, pystyimme testaamaan uusia Bluetooth-tunnisteita tosielämässä, ennen kaikkea vaativissa työmaaolosuhteissa. Nyt ratkaisusta on tulossa nopeasti olennainen osa rakennusalan kalustonhallintaratkaisua. 

Mitä hyötyä Bluetooth-tunnisteista voisi olla minulle?

Lähes 60 % rakennusalan yrityksistä ei investoi uusiin teknologioihin. Tämä investointien puute estää yrityksiä hyödyntämästä teknologiaa, joka voisi parantaa työmaiden tuottavuutta ja laatua sekä auttaa saamaan projektit valmiiksi ajallaan. Bluetooth kalustonseuranta voi auttaa kolmella tärkeällä tavalla.

1)     Tarkista varastotilanne yhdellä napin painalluksella. Käyttämällä mobiililaitteesi Bluetooth-ominaisuuksia voit nopeasti tarkistaa läheisen varaston tilanteen. Näin säästät aikaa ja parannat tarkkuutta. 

2)     Tarkista, missä laite on nähty viimeksi, eikä sinun tarvitse tuhlata aikaasi sen etsintään. Bluetooth-tunnisteilla varustetuilla laitteilla on aina sijainti, jossa ne on viimeksi nähty. Sijainti perustuu lähimmän ON!Track-käyttäjän sijaintiin. 

3)     Tarkista nopeasti, mitä laitteita on lähellä, jotta mikään ei häviä tai jää työmaalle. Tämä ratkaisu säästää sekä aikaa että rahaa.

Hiltillä tiedetään, että rakennusalan kalustonhallinta on olennainen osa lähes jokaisen yrityksen toimintaa. Kaikenmuotoisten ja -kokoisten työkalujen ja laitteiden seuraaminen rakennustyömaalla on todellinen haaste. ON!Track-kalustonhallintaratkaisut voivat auttaa digitalisoimaan työkaluihin ja kalustoihin liittyviä prosesseja tehokkuuden ja kilpailukyvyn varmistamiseksi. Lisäämällä ON!Track-järjestelmään uuden kiinnostavan Bluetooth-innovaatiomme viemme kalustonhallinnan aivan uudelle tasolle.